kripto-sigorta
Sigortacılık devleri Lloyd’s of London ve Aon, kripto-sigorta alanına girmeyi planlıyor

Rapor: “Kripto para sigortası eksikliği ana akım adaptasyonunu engelliyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Reuters’in yayınladığı yeni bir raporda, Asya kripto para borsaları ve traderlerinin hırsızlık ve hackleme gibi siber suçlara karşı kripto para sigortası yaptırmalarının, fon yöneticilerinin pazara yatırım yapma konusunda mali açıdan çok rahatlatacağına vurgu yapılıyor.

Siber suçlara karşı kripto para sigortası gerekli bir önkoşul

Daha fazla sermayeye sahip yatırımcılar genellikle daha düzenlenmiş ortamlarda görüldüğünden, bu yatırımcıların sigorta satın alma kabiliyeti, kripto para piyasalarına girmesi halinde uyulması gereken açık bir kural.

Birçok yatırımcı yalnızca Bitcoin’i çevreleyen olumsuz haberlere dikkat ediyor ve fonların kaybedilmesi veya çalınması konusundaki korkuları hafifletmek için sigorta gibi bir çözüm gerekiyor.

Finansal araştırma firması Autonomous NEXT’in bir raporuna göre, yalnızca bu yılın ilk yarısında 800 milyon doların üzerinde bir kayıp yaşandı.

PwC Asya fintech ve kripto baş sorumlusu Henri Arslaning şunları söyledi:

Kurumsal olarak düşünülmüş kripto şirketlerinin çoğu uygun sigorta satın almak istiyor ve çoğu durumda yeterli sigorta teminatı almak yasal veya düzenleyici bir gerekliliktir.

Dolayısıyla, daha fazla risk toleranslı akredite edilmiş yatırımcılar içinde kripto paralara adım atmaya istekli olanlar yasal kısıtlamalar yüzünden bunu yapamayabilirler.

Sigorta kripto varlıkları saklama konusunda da faydalı olabilir

Sigorta yalnızca hırsızlık risklerini veya dış fon kaybı risklerini yönetmeye yardımcı olmak için değil, aynı zamanda varlıkların velayetini almak için de faydalıdır. Kripto para, soğuk depolama, sıcak depolama, donanım cihazları, çoklu imza vb. Gibi birçok depolama seçeneğine izin verdiği için, çok zor olabilir.

Bazı şirketler hem kripto ile ilgili sigorta hem de gözaltı hizmetleri sunmaya başlasa da, bugüne kadar hiçbiri büyük bir kurum için önemli boyutta kapsama sağlanamadı. Pazara giren yeni çözümler bu probleme çözüm getirebilir.

En büyük kurumları bile idare edebilecek etkin bir sigorta/saklama servisi mevcut olduğunda, ayı piyasasına rağmen yeni yatırımcıların buna ilgi gösterdiğini görebiliriz.

Sektördeki mevcut kurumlar, bu tür yeni hizmetleri kullanırken aynı zamanda yeni müşterilere sahip olma avantajını da elde edebilecekler.

Kripto paraların idealinde “bankanız olma” yeteneği olsa da, bu yükü paylaşma seçeneğine sahip olmak çok daha fazla insanı ekosisteme çekmeye yardımcı olabilir.

btcmanager

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin