bitcoin
Uzmanlar Bitcoine yatırım zamanı konusunda ikiye bölünüyor

Uzmanlar Bitcoin’e yatırım zamanı konusunda ikiye bölünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen yılın bu zamanlar tüm zamanların en yükseğinde seyreden Bitcoin, 2018 yılı boyunca önemli destek seviyelerine tutunamayarak ağır kayıplar verdi. Bunun neticesinde en yüksek seviyesinden yüzde 80 oranında değer kaybeden dominant kripto para uzman görüşleri de ikiye bölmüş durumda. Son iki aylık süreçte son desteği olan 6.200 dolarda ihlal edilince gerileme sürecine devam ederek 4.000 doların altında kadar sarkmıştı. Şimdi uzmanlar Bitcoine yatırım yapma zamanı olup olmadığı hakkında tartışıyorlar.

Uzmanlar bile Bitcoine yatırım konusunda hemfikir değiller

İçinde bulunduğumuz dönemin Bitcoine yatırım yapmak için mükemmel bir zaman olup olmadığı, analistler ve uzmanlar arasında en çok tartışılan konu. Bir tarafta Bitcoin’in daha ileri gidebileceğine inanan büyük bir grup var. Bu grup, daha fazla kayba maruz kalınabileceği görüşü aksine mevcut seviyelerde alım yapılabileceğini dile getiriyor.

Henüz zamanı olmadığına ikna olmuş bir uzman olan Blockchain kimlik yönetimi girişimi Civic’in CEO’su Vinny Lingham, bir. Mevcut piyasada, kazanımlardan daha fazla risk olduğunu söylüyor. CNBC Fast Money programında yakın zamanda yapılan bir röportajda Lingham, Bitcoin’in önümüzdeki altı ay boyunca 3.000 ila 5.000 dolar arasında değişebileceğine düşündüğünü belirtti.

Yetkili, bu dönemde yatırım yapmanın yatırımcılar için doğru bir karar olmayacağı görüşünü savunuyor.

Lingham ayrıca, yatırımcıların Bitcoin’in 6.000 dolara ulaşmasını beklemesi gerektiğini de belirtti. Bitcoin’i daha pahalıya almaları gerekmesine rağmen, riskin bu bölgede daha düşük olacağına inanıyor.

Galaxy Crypto Index fiyat artışını destekliyor

Lingham’ın görüşünün aksine, teknik bir gösterge, yaklaşmakta olan bir fiyat rallisini destekliyor gibi görünüyor. Bloomberg Galaxy Crypto Index, çoğu kripto paranın son kapanış değerlerine göre değerlendirerek büyük bir rallinin yaklaşma ihtimali üzerinde duruyor. Endeks, basitçe önceki kapanış değerlerinin net hareketini karşılaştırarak kripto fiyatının gücünü ölçmek için kullanılıyor.

Endeks, Mike Novogratz’ın kripto ticaret bankası olan Galaxy Digital ile Bloomberg işbirliğinin bir ürünü. Monero, Bitcoin ve Ether dahil olmak üzere birçok önde gelen kripto parayı izliyor.

Şu anda, endeks aşırı satım kategorisinde bulunuyor. Bu durum en son Kasım ayında gerçekleşti ve yüzde 20’lik fiyat artışını tetikledi. Bununla birlikte, bu fiyat artışının devam edip etmeyeceği tamamen bir belirsiz konu olduğu da akıldan çıkarılmamalı.

Weiss Ratings bulguları da Bitcoin alımı hakkında pozitif yönde

Kripto para cinsinden derecelendirme notu ile ün yapan global bir derecelendirme şirketi de Bitcoin’e yatırım zamanı geldiğini düşünüyor. Weiss Ratings’e göre, son zamanlardaki düşük seviyeler, Bitcoin’i satın almayı şimdi akıllıca bir karar haline getiriyor. Florida merkezli firma daha önce Bakkt’ın açılışı ile kripto paraların önümüzdeki yıl Ocak ayında toparlanacağını belirtmişti. ICE’nin sahip olduğu platform, kriptolara, özellikle Bitcoin’e büyük destek verecek kurumsal yatırımcıları getireceği düşünülüyor. Bunu temel alan, Weiss şöyle bir twit yayınladı:

#BTC öyle düşük seviyelere ulaşıyor ki yılın en iyi alım fırsatlarından biri haline geliyor. #Bitcoin bir değer deposu olarak duruyor. Bir kişinin şu anda kriptoda yapabileceği en düşük riskli yatırım olduğunu düşünüyoruz.

– Weiss Ratings (@WeissRatings) 11 Aralık 2018

Uzmanlar piyasa konusunda oldukça bilgili olsalar da bu her zaman haklı oldukları anlamına gelmiyor. Ünlü Fundstrat araştırmacısı Tom Lee, Bitcoin’in yılı 25.000 dolarla bitirebileceğini öngörmüştü. Daha sonra bu öngörüyü 15.000 dolar olarak revize etti. Ve bu yılın bitmesine kısa bir süre kadı. Bu tahmin ise tutması pek olası gözükmüyor.

thebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin