Kripto para sektöründe kadın sayısı artmalı
Kripto para sektöründe kadın sayısı artmalı

Kripto para sektöründe ilklere imza atan bu beş kadın ile tanışın!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para sektöründe tam olarak kadınlar yer almıyor. Aslında, tüm kripto para birimi kullanıcılarının yalnızca yüzde 5 ila 7’si kadın. Kadınların erkek egemen bir endüstride yerlerini bulmaları daha mı zor? Sektörde kadınların sayısı az olsa da var olanlar sektörde önemli projelere imza atıyor. Sayıları erkeklere kıyasla az olsa da şu beş kadın kripto para sektöründe yeniliklere öncülük ediyor.

  1. Imogen Heap

Grammy Ödüllü müzisyen Imogen Heap, müzisyenlerin şarkılarıyla ilgili tüm bilgileri tek bir yerde saklayabilmeleri ve şarkılarının ödemelerini kolayca takip edebilmeleri için oluşturulan Mycelia adında kendi projesini başlatıyor. Harry Potter Müzikali’nin gelirlerinin, projeye finansal kaynak sağlayacağını belirten Heap, ayrıca daha önce şarkılarında ödeme seçeneği olarak kullandığı Ethereum’un şirket olarak projeye sponsor olacağını da belirtiyor.

Imogen Heap, Dublin’de, MoneyConf konferansında tanıttığı Mycelia projesinin, müzisyen ve sanatçılara yönelik bir çalışma olduğunu belirtiyor. Heap, bu çalışma ile hedeflenenin tüm sanatçıların eserleri ve yaptıkları çalışmalarla ilgili her şeyi tek bir adreste muhafaza etmek ve Blockchain tabanlı bir uygulama geliştirmek olduğunu ekliyor.

  1. Olga Feldmeier

Smart Valor’un CEO’su ve kurucusu olan Olga Feldmeier’in kariyer planı  son derece etkileyici. Olga Feldmeier, UBS’de Yönetici Direktörlüğü, Barclays Capital’de Kurumsal Strateji Başkan Yardımcılığı ve BCG’de bir danışman olarak görev yaptı. Feldmeier, çok sayıda dil biliyor ve yaşayan, nefes kesici bir finansal ansiklopedi, aynı zamanda müthiş bir girişimci.

İsviçre’nin Kripto Vadisi’nin kurulmasını sağlayan Olga Feldmeier, “Bitcoin Kraliçesi” olarak biliniyor. Feldmeier, bankacılık dünyasını geride bırakarak Smart Valor’u piyasaya sürmeden önce Xapo’de bir yönetici ortak olarak çalıştı. Olga Feldmeier, tokenileştirilmiş alternatif bir yatırım platformu aracılığıyla, yatırımlarını demokratikleştirmek ve daha fazla insanı etkilemek için bilgi ve deneyimlerini kullanmayı planlıyor.

  1. Meltem Demirors

Kripto para sektöründe pek çok projeye imza atan bir kadın Meltem Demirors. Dünya Ekonomik Forumu’nun Global Future Council üyesi ve Digital Para Grubu’nda geliştirme direktörü olan Demirors, mevcut ve gelişmekte olan sektörler arasındaki uçurumu kapatmayı hedefliyor. Demirors, hem teknolojiyi hem de etrafındaki toplumu büyütme konusunda tutkulu. Meltem Demirors, VC’ler ve teknoloji servis sağlayıcıları ile startup’ları birleştirmek için DGC Connect’i ortaya koydu.

Endüstrideki inanılmaz çalışmalarıyla tanınan Athena Capital, Demirors’un birçok başarılarından biri. Demirors, ticaret ilişkilerinin yanı sıra, hem geleneksel hem de Blockchain temelli finans alanındaki başkalarıyla ünlü.

  1. Connie Gallippi

Bitcoin’in önemini fark eden Gallippi, 2013’te bu paranın zenginlik üretme potansiyelini gördü. Teknolojinin gücüne inanan Gallippi, Bitcoin ile kâr elde eden insanların bunları bağış olarakda kullanmasını sağlamak istiyordu. Bu yüzden Bitcoin’i BitGive vakfı aracılığıyla hayırseverle buluşturdu.

Bitcoin bağışlarını kabul eden hayır kurumları ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların sayısı katlanarak artıyor. Bu, yalnızca hayırseverleri bağış yapmaya teşvik etmesinin iyi bir yolu değil, aynı zamanda hayırseverlerin yaptıkları bağışları da vergi beyannamelerinde bildirmelerini sağlıyor.  Gallippi, Save the Children ve Medic Mobile gibi en büyük hayır kurumlarından bazılarıyla çalıştı.  Şimdi ise bu kurumların fonlarını nasıl harcadıklarını takip edebilecekleri bir Blockchain tabanlı platform oluşturmayı düşünüyor. Bu proje, daha fazla hayırseverin bağış yapmasını ve bağışların en iyi şekilde kullanılmasını sağlayacak.

  1. Joyce Kim

Herkes Stellar Lumens’ı duydu. Ama yönetici direktörünün bir kadın olduğunu bilmiyor olabilir. Joyce Kim aynı zamanda Spark Change Capital’da da yönetici olarak çalışıyor ve Blockchain’in gerçek gücünün dünyayı yoksulluktan kurtaracağına inanıyor.

Büyüleyici ve tutkulu bir konuşmacı olan Kim, finansal katılım ve eşitsizlikle başa çıkma konusundaki görüşlerini her zaman dile getiriyor. Joyce Kim, bankalar, hükumet kuruluşları ve BM için pek çok sunum yaptı ve çok sayıda projeye ve ICO’lara da danışmanlık yaptı.

Kripto para sektöründe kadın sayısı artmalı

Biraz daha derine inmeye başladığınızda, kripto para sektöründe birçok yeniliğe imza atan pek çok kadın olduğunu görebilirsiniz. Şimdilik sayıca azınlıkta olabilirler. Ancak sektörün gelişmesi için daha fazla kadının bu alanda yer alması gerekiyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin