kripto para sektörü
kripto para sektörü için jay clayton'ın tanıklığı oldukça önemli

Kripto para sektörü için önemli tarih 6 Şubat: ABD SEC Başkanı, düzenlemeler için tanıklık yapacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin önde gelen menkul kıymetler düzenleyicisi, hazırladığı ifadesine göre, kripto para sektörü için federal düzenleme yapılmasına “açık” olduğunu ifade edecek.

Jay Clayton, Menkul Kıymetler ve Değişim Komisyonu(SEC) başkanı, 6 Şubatta ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komisyonunda tanıklık yapacak.

Günümüzde, ABD borsaları, devlet seviyesinde düzenlenen ve SEC ya da Emtia Varlığı Ticareti Komisyonunun (CFTC) doğrudan gözetimi altına girmeyen “para aktarım hizmetleri” olarak kayıt altına alınmıştır. Sonuç olarak, bu işletmeleri düzenleyen düzenlemeler devletten devlete değişir.

Başkan Clayton, komitesinin internet sitesinde hazırlamış bir dökümantasyonu yayınlandı. İfadesinde, kripto para ticaret platformlarının işlevsel olarak federal düzeyde düzenlenen “menkul kıymetler, emtia ve döviz alım satımları” ile daha benzer olduğuna inandığını ve ya SEC ya da CFTC tarafından denetlenmesi gerektiğini dile getiriyor.

“Geleneksel olarak, işlevsel açıdan bakıldığında, bu para transfer hizmetleri, menkul kıymetler, emtia ve döviz alım satımlarına benzer fiyat teklifleri sunmadı veya fiyatları kote edilmedi. Kısacası, kripto para ticareti için geçerli olan düzenleyici çerçeve, tanık olduğumuz tipte bir ticaret olarak tasarlanmamıştı.”

Kripto para sektörü ile ilgili CFTC Başkanı Christopher Giancarlo’da tanıklık yapacak

Sonuç olarak, Clayton komite önünde, kripto para değişimlerinin federal düzeyde düzenlenip düzenlenmeyeceğini Kongre ile araştırmaya “açık” olduğunu ifade etti. İfadesinde şu kelimelere yer veriyor:

“CFTC Başkanı Giancarlo ve ben son zamanlarda belirttiğim gibi, kripto para ticaret platformlarının artan federal düzenleme gerekliliği veya uygun olup olmadığı konusunu, federal ve eyalet meslektaşlarımızın yanı sıra Kongre ile belirlemeye açığız. Ayrıca, bu alana netlik ve adalet getirmek için düzenleyici ve politika çabalarını destekliyoruz.”

Clayton, ICO’ları (initial coin offerings) ve kripto para birimine dayalı döviz ticareti fonunu (ETF) içeren bir dizi soruna da  değindi. Açıklamalarında, federal gözetimin yeniliği teşvik edeceğini ve yatırımcıları da koruyacağına inandığını söyledi.

Duruşmada CFTC Başkanı Christopher Giancarlo’nun da ifadesi yer alacak. Başkan Giancarlo, konuşmasında mevcut düzenleyici çerçevenin yatırımcıları yeterince koruyamadığını söyledi. Ancak kripto para değişimlerinin herhangi bir federal düzenlemesinin dolandırıcılık ve pazar manipülasyonu gibi belirli risklere “titizlikle uyarlanması” gerektiğini ifade etti. Ve gelişen dijital defter teknolojisi (DLT) alanına “zarar vermemek” için gayret göstereceğini belirterek şu şekilde devam ediyor:

“İdeal federal gözetim şunları içerebilir: veri raporlama, sermaye gereksinimleri, siber güvenlik standartları, dolandırıcılık ve fiyat manipülasyonunu önleme ile kara para aklama önlemleri ve müşteri korumalarını bilinmesi. Genel olarak, mantıklı bir federal çerçeve, esas pazarın bütünlüğünü sağlamada daha etkili ve verimli olabilir.”

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin