Kripto Para Sahili fikri İsviçre’den geliyor
Kripto Para Sahili fikri İsviçre’den geliyor

Güney Kore’de Kripto Para Sahili kuruluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’de bulunan Busan şehrinde büyük bir Blockchain merkezi açılması planlanıyor. Basında çıkan haberlere göre İsviçre’deki Kripto Para Vadisi’nin bir benzeri olarak Kripto Para Sahili kurulacak.

Kripto Para Sahili fikri İsviçre’den geliyor

Güney Kore merkezli Financial Convergence Association (FCA) derneğinin başkanı Oh Jung-geun 2018 Küresel Blockchain Konferansı’nda İsviçre’nin Zug şehrindeki Kripto Para Vadisi’ne benzer bir alan inşa etmek istediklerini belirtti. Konferansta konuşan Oh Jung-geun konuya yönelik şunları söyledi:

Kore’deki kripto endüstrisi ile uğraşan sektörün, İsviçre’deki Kripto Para Vadisi gibi bir bölgeye ihtiyacı var.

FCA, Kripto Para Sahili’ni Güney Kore’nin Busan şehrinin doğusunda bulunan ve her yaz binlerce turist çeken Haeundae bölgesinde kurmayı planlıyor. Güney Kore hükümeti bundan birkaç sene önce bu bölgeyi ticari kalkınma merkezi olarak sınıflandırdı. FCA’nın bu projeyi 30 Ağustos’ta yerel yetkililerle görüşmesi bekleniyor.

Kripto Para Sahili ICO’lara özgürlük getirebilir

Oh Jung-geun, Güney Koreli birçok şirketin, hükumetin ICO’lara getirdiği yasak yüzünden denizaşırı ülkelerde ICO projelerini yürütmek zorunda kaldıklarını vurguluyor. Oh Jung-geun, hükumet yetkililerinin kripto para ve Blockchain teknolojilerini tam anlamıyla kavrayamamış olmalarından ve kripto para sektörüne uygulanan anlamsız ve katı kurallardan endişe duyduğunu da ekliyor.

Şu anda İsviçre, dünyanın kripto para ve Blockchain hakkında en iyimser ülkelerinden biri. İsviçre, Blockchain ve kripto para ile ilgili teknolojilerin ve işletmelerin gelişimini desteklemek amacıyla Mart 2017’de devlet destekli bir Blockchain konsorsiyumu olan Kripto Para Vadisi’ni kurdu. Bölgenin yer aldığı Zug şehri geçtiğimiz hafta Blockchain üzerinden yerel seçimlerin yapılacağını duyurdu.

Kripto para sektörü her gün yeni bir projeyi karşılıyor

Kripto para sektöründe bir taraftan baskı ve yasaklar, bir taraftan yeni proje ve oluşumlar duyuluyor. Bakalım önümüzdeki günlerde kazanan kim olacak? Yeniliklere destek veren ve kripto paraların gelişimi için uğraşanlar mı? Yoksa yasaklar koyup yeni teknolojiden korkan karanlık taraf mı?

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin