Analiz: Bitcoin fiyatı neden 57.000 doların altında düşüş riski altında kalıyor?
Analiz: Bitcoin fiyatı neden 57.000 doların altında düşüş riski altında kalıyor?

Kripto para piyasasından 8 milyar dolar silindi – Bitcoin’de son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimi piyasası dünden beri 8 milyar dolar değer kaybetti.  Bitcoin nispeten sakin bir görünüm arz ederken fiyat 11 bin doların hemen altında yer alıyor.

BTC dün 10 bin 750 dolara düşmesine rağmen, varlık psikolojik seviye olan 11 bin dolar seviyesine geri döndü. Kripto para piyasası dünün zirvesinden 8 milyar doların üzerinde değer kaybettiği için çoğu altcoin şimdi kırmızı ışığı yakmış durumda.

BTC 10 bin 750 dolardan geri döndü

11 bin doların üzerine hamle yaptıktan sonra iki defa ret yiyen Bitcoin, dün bir düzeltme ile karşılaştı. Lider kripto para birimi, gün içi en düşük seviye olarak Binance’te 10 bin 750 dolar seviyesine geriledi.

Bitcoin’de, fiyat düşüşü kısa sürdü ve boğalar varlığı tekrar yukarı çekti. Bu satırları yazarken, Bitcoin son birkaç gündür tanıdık bir seviyede işlem görüyor. Bu seviye 10 bin 950 dolar seviyesi.

BTC’nin başka bir kırılma başlatması durumunda, ilk destek seviyesi 10 bin 800 dolar. Ardından 2020 yılının Şubat ayındaki en yüksek seviyesi 10 bin 500 dolar ve 10 bin 400 dolar iyi izlenmeli.

Alternatif olarak, Bitcoin 11 bin dolarlık direnci geri alırsa, bir sonraki seviye olan 11 bin 100 ve 11 bin 250 dolar seviyesine meydan okuyabilir.

BTCUSD. Source: TradingView

Bitcoin’in bu ciddi volatilite eksikliği, diğer finans piyasalarındaki gelişmelere benziyor. Örneğin altın’ın ons fiyatı 1.950 dolardan açıldı ve birkaç küçük volatilitenin ardından aynı seviyeye geri döndü.

Wall Street’in en önde gelen endekslerinin vadeli işlem sözleşmeleri de nispeten sabit kaldı.

Altcoinlerde düşüşler

Ethereum, son 24 saatte yaklaşık %2 değer kaybetti. İkinci en büyük kripto para birimi dün yaklaşık 380 dolardan işlem gördü ancak 373 dolara geriledi.

Cryptocurrency Market Overview. Source: coin360.com

İlk on içerisinde yer alan kripto para birimlerinden Ripple, Bitcoin Cash ve Litecoin her biri yaklaşık % 1,5 oranında düştü. BCH 5. sırada yer alırken Polkadot %6 fiyat düşüşüyle ​​alt sıralara geriledi. Birkaç hafta öncesine kadar 5. sırada yer alan Chainlink, serbest düşüşünü sürdürüyor. LINK yaklaşık %7 düştü ve şu anda 10 doların altında işlem görüyor.

Son birkaç ayda değeri 30 doların üzerine çıktıktan sonra, Binance Coin de son zamanlarda yeniden izleniyor. BNB şimdi yaklaşık 26 dolara düştü. Veri analizi şirketi Santiment, son birkaç gün içinde günlük aktif adres sayısının düştüğü ve bu durumun da fiyatların daha da düşeceği anlamına geldiği konusunda uyardı.

BNB Price/DAA. Source; Santiment

Birkaç düşük değerli altcoinde daha önemli kayıplar görülüyor. %22’lik düşen Celo’yu, Kusama (-%11,5), Flexacoin (-%11), Elrond (-%10,5), Algorand (-%10) ve Aave (-%9,5) izliyor.

Orkide, Binance’in yerel tokenı listelediğini duyurmasından sonraki 24 saatin en etkileyici kazanç gösteren koin durumunda. OXT %25 artışla 0,35 dolara yükseldi. DigiByte (%11), Celsius (%6) ve Loopring (%5,5) da fiyat olarak artış gösteriyor.

Yeşil olarak işlem gören bu birkaç kripto paraya rağmen, kripto para piyasasının toplam değeri 355 milyar dolardan 347 milyar dolara geriledi.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin