BSV ve diğerleri
5 en iyi kripto performansına genel bakış: BSV, XEM, TRX, BNB, BTC

Piyasayı sarsacak iddia: Kripto para piyasasındaki işlem hacminin yarısı wash trading yönteminden kaynaklanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain Transparency Institute (BTI), ilk 130 kripto para borsası ve raporlanan hacim/benzersiz kullanıcı oranlarında yaptıkları araştırmaları detaylandıran bir rapor yayınladı. Sonuç olarak araştırmaya göre, kripto para piyasasındaki işlem hacminin yaklaşık 6 milyar dolarlık kısmı aslında yıkama ticaretinden (wash trading) ve bot ticareti stratejilerinden kaynaklanıyor.

Blockchain Transparency Institute’nün araştırma sonuçları ilginç

Yıkama ticareti, bireylerin organik hacmi simüle etmek için sürekli olarak varlıklarını geri almalarıdır. Bir takasın gerçekte olduğundan daha popüler görünmesi ve geleneksel pazarlarda bunun tamamen yasa dışı olması için yapılır. Araştırmada borsaların web trafiği, hacmi ve etkileşimi Similar Web gibi güvenilir kaynaklardan alıntılandı.  Bildirilen hacim verileri ilk 130 borsada incelendi ve bazı şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Borsaların yüzde 70’inden fazlasının işlem hacimlerinin yıkama işlemlerinden oluştuğu görüldü. BTI’daki araştırmacılar, en büyük kripto para borsalarının trafiğini ve kullanıcı aktivitesini yansıtılan ticaret hacimleriyle karşılaştırdı. BTI’nin tüm metodolojileri raporda okunabilir, burada da kullandıkları verileri gösteren bir elektronik tabloya bağlantı sunarlar.

Kripto para piyasasındaki işlem hacminin büyük bir kısmı sahte!

BTI’daki araştırmacıların sipariş defterini analiz etmek ve borsaların doğru hacmi gösterip göstermediğini ortaya koymak için kripto para araştırmacısı Sylvain Ribes tarafından kullanılan bir yöntem olan Slippage’den yararlandığı belirtiliyor. Araştırma sonucundaki bulgular, biraz üzücü. En büyük ve en popüler borsalar yukarı doğru çıkarken, daha küçük borsalar en büyük sorun gibi görünüyor.

Şu anda CoinMarketCap verilerine göre kripto para piyasasının günlük işlem hacmi yaklaşık 13 milyar dolar düzeyinde. BTI, raporunda günlük işlem hacminin 5 milyar dolarının sahte olduğunu iddia ediyor ve ona göre bu 6 milyar dolarlık hacmi dijital para borsalarının uyguladığı yıkama ticareti yöntemi ve bot ticareti stratejileri oluşturuyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin