Kripto piyasası
Kripto piyasası düşüşü devam ediyor: Piyasa 4 milyar dolar daha geri geldi

Kripto para piyasasında neler oluyor? SEC piyasayı manipüle mi ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), Bitcoin ETF’si için önerilen kural değişikliğini ertelediğinden beri, kripto para piyasasında kayıplar yaşanıyor. Şu anda, Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paralar piyasada bir kan fırtınası ile karşı karşıya.

Kripto para piyasasında kan gölü! Kasım 2017’ye geri mi dönülüyor?

Piyasadaki birçok spekülatör, SEC’in piyasayı manipüle etmeye çalıştığını ve son haberlerden dolayı balinaların piyasada harekete geçtiğini düşünüyor. Spekülatörler, bu durumun Bitcoin fiyatının düşmesine neden olduğuna inanılmasına rağmen, Ethereum fiyatındaki düşüşün Ethereum platformunu altyapı olarak kullanan ICO’lardan kaynaklandığına inanıyor.

Kripto para piyasası hacminin dalgalanması
Kripto para piyasası hacminin dalgalanması

Onlara göre ICO’lar, projelerinin başarısız olması nedeniyle kâr elde etmek için piyasada nakit çıkışı yapmaya başladı. Bu faktörler sadece tüm kripto paraların fiyatını değil, piyasa hakimiyetini ve kripto para piyasası hacmini de etkiledi. CoinMarketCap verilerine göre, yazım sırasında kripto para piyasası hacmi 194,57 milyar dolar. Piyasadan bu haftanın başından bu yana 19 milyar dolardan fazla silindi. Mevcut piyasa değeri bu yılın en düşük seviyesi. Piyasa değeri son olarak Kasım 2017’de 194 milyar dolar seviyesinde oldu.

Ethereum ve Bitcoin fiyatları dipleri gördü!

Piyasadaki en büyük ikinci kripto para birimi, son 24 saat içinde %18’den fazla düşüş gösterdi. Kripto para Kasım ayından bu yana ilk kez 300 doların altına düştü. CoinMarketCap verilerine göre yazım sırasında Ethereum, 26 milyar dolarlık piyasa değeriyle 263,14 dolar seviyesinde işlem görüyor ve son 1 saat içinde %18,29’dan fazla düşüş gösterdi. Kripto para, bir saatten daha kısa bir sürede 315 dolar ile 298 dolar arasında bir serbest düşüş gördü, daha sonra 286 dolar seviyesine düşene kadar iyileşme belirtileri gösterdi. Bu durum Ethereum fiyatının Eylül 2017 fiyatına geri dönmesine neden oldu.

Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin dalgalanması
Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin dalgalanması

Şu anda Bitcoin’in piyasa hakimiyeti %53,75 ve bu ayın başından bu yana sabit bir artış gördü. 15 Kasım 2017’de, Bitcoin’in piyasa hakimiyeti yaklaşık %53 oranında değerlendi. Ayrıca bugün erken saatlerde, Bitcoin fiyatı da, 6.000 dolar seviyesinin altına düştü. Bitcoin şu anda 104,34 milyar dolarlık piyasa değeriyle 6.062 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kripto para, son 24 saatte %6’dan fazla önemli bir düşüş kaydetti.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin