Çin komünist partisi Blockchain rehberi yayınladı
Çin komünist partisi Blockchain rehberi yayınladı

Çin Komünist Partisi Blockchain rehberi yayımladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yetkililere ve üyelere yönelik bir açıklama yayımlayan Çin Komünist Partisi, kamu kurumlarında Blockchain okuryazarlığını norm haline getirmek için hareket ediyor.

People’s Daily yayınevinin pazartesi günü yayınladığı bir rapora göre, partinin haber bülteninde “Blockchain: Resmi görevliler için rehber” başlığı altında yayınlandı.

Rehber, Blockchain’in kökenleri ve özellikleri hakkında bir açıklama yaparak mevcut ve gelecekteki uygulamalara ve teknolojinin iş dünyasına ve yasal dünyaya getirdiği zorluklara yöneliyor.

Çin Komünist Partisi resmi görevlilere Blockchain’i daha iyi anlatmak istiyor

People’s Daily’e göre bu rehberin yayınlanmasındaki amaç, hükümet yetkililerinin teknolojinin gelişmesini ve benimsenmesini kolaylaştırmaktır. Bunun için resmi görevliler, daha geniş bir çabanın bir parçası olarak Blockchain kavramını daha iyi anlamalıdır.

People’s Daily başkanı Ye Zhenzhen kitapta şöyle yazıyor:

Blockchain’in en büyük etkisi, bir toplumu idare etmenin bir yolu olarak fikir birliğine varmayı amaçlayan operasyon mekanizmasında yatıyor. Farklı sorunları düşünmek ve çözmek için yepyeni bir bakış açısı sunuyor.

Söz konusu çaba, Çin devlet başkanı Xi Jinping’in, küresel ekonomiyi yeniden şekillendiren birkaç atılım arasında teknolojinin yer aldığını belirten bir halk konuşmasında Blockchain’in potansiyelini kabul etmesinden kısa bir süre sonra gerçekleşecek.

Hâlihazırda, Çin’in devlet konseyi kapsamında kabinedeki bakanlıklardan biri de, ülkedeki teknoloji gelişiminin düzenleyici rehberliğinin oluşturulmasına yardımcı olmak için Blockchain standardizasyonu için bir çerçeve çiziyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin