featured

Kripto piyasası CZ’in istifasıyla sarsılıyor: Lider coinler düşerken bu varlıklar büyümeyi sürdürüyor! İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası, bugün FOMC tutanaklarının ve Binance haberlerinin etkisi altındaydı. En son açıklanan FOMC tutanakları yatırımcıları temkinli hareket etmeye itmişti. Piyasadaki belirsizlik bu kararın ardından bugün 22 Kasım itibariyle kripto para fiyatlarını kırmızı bölgeye taşıdı. Özellikle, başlıca kripto para fiyatlarındaki düşüşler, yatırımcıların piyasaya karşı duyarlılığında potansiyel bir değişime işaret etti.

Kripto para piyasasında neler oluyor?

Hareketli bir hafta geçiren kripto para piyasası, ABD Merkez Bankası yetkililerinin son politika toplantılarında oybirliğiyle faiz oranlarını korumayı tercih etmesinin etkisi altındaydı. Ardından faiz haberini gölgede bırakan Binance CEO’su CZ’in dolandırıcılık ve kara para aklama iddialarını kabul etmesi ve CZ’nin yerine Binance CEO’su olarak Richard Teng’in getirilmesi piyasayı şiddetli bir düşüşe sürükledi.

Bu olay, teknik açıdan bakıldığında piyasada şiddetli bir dalgalanmaya da yol açtı ve uzlaşmadan sonraki 12 saat içinde yaklaşık 110 milyon dolarlık uzun pozisyon ve 37,2 milyon dolarlık kısa pozisyon borsadan tasfiye edildi. Ardından ilerleyen saatlerde kısa pozisyonlarda 4,26 milyon dolarlık bir geri dönüş görüldü ve uzun pozisyonlarda ise 111.000 dolarlık bir geri dönüş yaşandı.

Bitcoin ve altcoinler piyasa etkisiyle düşüyor!

Mevcut piyasa koşulları altında Bitcoin fiyatı son 24 saatte yüzde 2.40 düşüş yaşadı ve 36,576.49 dolara gerilerdi. 24 saatteki hacmi ise 31.46 artışla 27.20 milyar dolara yükseldi. Son kayıplara rağmen lider kripto paranın fiyatı son 30 günde yaklaşık yüzde 20 arttı.

İkinci en büyük dijital para olan Ethereum fiyatı yazım sırasında yüzde 1,72 düşüşle 1.982,41 dolara gerildi. Buna karşın eş zamanlı olarak bir çöküş yaşayan BNB fiyatı, yüzde 9,90 değer kaybederek 236,92 dolardan işlem gördü. Uzun vadeli BNB yatırıcıları 3,73 milyon doları tasfiye ederken kısa pozisyonlar için tasfiye 1,61 milyon dolara ulaştı.

XRP ve Solana fiyatı yazım sırasında yüzde 3’ün üzerinde düşüş yaşadı. Solana fiyatı bu yazının yazıldığı sırada 54,05 dolara geriledi. Öte yandan Cardano fiyatı 0,37 dolara gerildi ve işlem hacmi aynı anda yüzde 6,90 artışla 443,22 milyon dolara yükseldi.

Meme coinler piyasa etkisiyle düşüyor!

Meme coin segmenti de yüksek piyasa değerine sahip varlıklar, piyasa etkisiyle düşüşteydi. Lider meme coin DOGE, yüzde 3’ün üzerinde düşüşle bu yazının yazıldığı sırada 0,07412 dolardan işlem gördü. Öte yandan Shiba Inu fiyatı aynı anda yüzde 5,05 düşüşle 0,000007999 dolara geriledi.

Başlıca kripto fiyatlarının çoğundaki düşüş, genel kripto para piyasasının performansını da aşağı çekti. Basın saati itibariyle küresel kripto piyasası değeri yüzde 2,90 düşüşle 1,38 trilyon dolara gerildi.  Toplam kripto piyasası hacmi son 24 saatte yüzde 24,84 artışla 69,28 milyar dolara yükseldi.

PEPE ve CAKE düşüşte!

Pepe fiyatı yüzde 4,07 düşerek 0,000001088 dolardan işlem görürken, son 24 saatteki işlem hacmi yüzde 5,48 artış yaşadı. Meme coinin fiyatındaki düşüş, piyasadaki düşüş hissiyatından kaynaklanıyor gibi görünüyor. Bununla birlikte meme coin Pepe geliştiricilerinin Binance’de yarım milyon dolarlık bir işlem yapması gözlerden kaçmadı.

kripto

Bugünün en çok kaybedenlerinden biri PancakeSwap oldu ve CAKE fiyatı yazım sırasında yüzde 11,21 düşüşle 2,40 dolardan işlem gördü. Son 24 saatteki hacmi ise 3,47 artışla 206,67 milyon dolara yükseldi. Meme coin segmentindeki bu düşüşe karşın DYDX, UNI, FTT token gibi bazı tokenler yükselişi eğiliminde olup piyasaya olumlu tepki verdi.

FTX Token ve Klaytn değer kazandı!

Kripto piyasada yaşanan düşüş eğiliminin ortasında FTX token, yazım sırasında bugünün en çok kazananlardan biri oldu. Yüzde 13,69 artışla 3,55 dolardan işlem gördü ve dünkü işlem hacmi yüzde 311,01 artışla 241,75 milyon dolara yükseldi.

Piyasadaki gerilemeye meydan okuyan diğer bir token Klaytn oldu ve KLAY fiyatı çarşamba günü yazım itibariyle yüzde 6,05 artışla 0,1929 dolarda yükselirken hacmi düne göre yüzde 80,64 artışla 48,02 milyon dolara ulaştı.

Bunun yanında kripto para piyasasına dair geleceğe yönelik tahminlerin hâlâ yükseliş yönünde olduğuna inanılıyor. Çünkü bu ve benzer durumlar, sektörün aklanmasına katkıda bulunan gelişmeler. Özellikle lider dijital varlıklar arasında yer alan Bitcoin’in benimsenmesi durumunu daha da güçlendirebilir.

Bitcoin Minetrix büyümeyi sürdürüyor!

Şeffaf, bağımsız ve güvenilir bir platform üzerinden BTC madenciliği yapmaya imkân veren Bitcoin Minetrix, tokenleştirilmiş bulut madenciliğine öncülük ederek her kullanıcı için güvenilir bir madencilik anlayışı sunuyor. Özellikle üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldırarak minimum uzmanlık ile pasif gelir elde etmeye olanak veriyor. Ön alımla yatırımcılara sunulan BTCMTX tokenleri  “Satın Al & Stake Et” seçeneği ile daha fazla  kazanma şansı sunuyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

Hızla büyüyen Bitcoin Minetrix son güncellemelerle 8. etabın sonuna yaklaşıyor. Bununla birlikte önemli bir kilometre taşına daha ulaşan token, en son veriler eşliğinde 4.200.000 dolar birikim toplandı. Yatırımcılardan büyük ilgi gören BTC Minetrix; ETH, USDT veya banka kartı ile satın alınabiliyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

coingape

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin