featured

Son Dakika: Binance CEO’su CZ, suçlamaları kabul ederek istifa ediyor – Kripto piyasası nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance CEO’su Changpeng ‘CZ’ Zhao, ABD DOJ anlaşmasının bir parçası olarak kripto ticaret devinden istifa edecek.

Wall Street Journal tarafından hazırlanan bir rapora göre, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance CEO’su Changpeng Zhao, istifa edecek ve ABD’nin kara para aklamayı önleme yasalarını ihlal ettiği suçlamalarını kabul edecek.

Binance CEO’sundan istifa kararı

Daha geniş dijital para ekosistemi, DOJ’un kriptoyla ilgili birden fazla duyuru yapacağına dair haberlerin ardından şu anda gergin durumda. Şu anda spekülasyonlar tavan yaparken, Wall Street Journal’ın haberine göre olasılıklardan biri istifayla birlikte ortaya çıktı.

İkonik kripto kişiliği, istifanın yanı sıra ABD’nin kara para aklamayı önleme kurallarını ihlal etme suçunu da kabul etti.

Binance CEO CZ

Piyasa DOJ’un 4 milyar dolarlık duyurusunu beklerken bir Forbes kaynağı anlaşmanın DOJ, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Binance arasında yapılacağını iddia etti. Önerilen uzlaşma anlaşması, Binance’i kayıt dışı bir menkul kıymet ve takas platformu olarak faaliyet göstermekle suçlayan düzenleyici olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) içermeyecek.

Şu anda önerilen çözümle ilgili birçok spekülasyon var. Binance’in Adalet Bakanlığı’nın talep ettiği 4 milyar doları tam olarak ödeyip ödemeyeceği henüz net olarak belli olmasa da, piyasa uzmanları şu anda tutardan bağımsız olarak anlaşmanın daha geniş finansal ekosistemdeki en büyük anlaşmalardan biri olabileceğini öne sürüyor.

DOJ, 2018’den bu yana Binance Borsası’nın, Müşterini Tanı ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) kurallarını yaptırıma tabi kişilerin platformuna erişmesine izin vermek için ihlal edip etmediğini öğrenmeye çalıştığını araştırıyor.

Anlaşmaya başarılı bir şekilde ulaşılması hâlinde bu durum sektör için bir dönüm noktası olabilir ve varlıkların fiyatlarının daha da yükselmesine neden olabilir. Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB) ve Ethereum (ETH) dahil olmak üzere birçok kripto para, anlaşma haberi ilk kez kamuoyuna duyurulduğunda yükselişe geçti.

Kripto para piyasası için sırada ne var?

Geçtiğimiz 2 yılda kripto ekosisteminde, ticaret platformlarının DOJ, SEC ve CFTC gibi düzenleyici kurumlarla ücretlerini ödemesine olanak tanıyan bir trend gelişiyor.

Kraken, staking ürününü kayıtsız bir menkul kıymet olarak çalıştırdığı iddiasıyla açılan davayı sonuçlandırmak için bu yılın başında SEC’e 30 milyon dolar ödeyen firmalardan biri. Borsa, piyasa düzenleyicisinin sırasıyla Binance ve Coinbase’e karşı açtığı davaya benzer bir davaya ikinci kez dahil edildi.

Anlaşma eğiliminin bir parçası olarak SEC’in, XRP’yi kurumsal yatırımcılara satmak için Ripple Labs’tan 700 milyon doların üzerinde talepte bulunduğu bildiriliyor. Kripto avukatları nihai çözümün bu meblağın çok küçük bir kısmı olacağına inanıyor.

Bu hamle, kripto para devini korumayı amaçlayan tarihi bir anlaşmanın parçasıdır. CEO’nun Seattle’daki bir federal mahkemede savunmasını resmen sunması bekleniyor. Binance, suç niteliğindeki kararı kabul edecek ve 4,3 milyar dolarlık şaşırtıcı bir ceza ödemeyi kabul edecek. Bu miktar, düzenleyici kurumlar tarafından ileri sürülen hem cezai hem de hukuki iddiaların çözümüne yönelik cezaları kapsamaktadır.

ABD Başsavcısı Merrick Garland’ın, ABD Adalet Bakanlığı’nın Binance’in faaliyetlerine ilişkin gişe rekorları kıran soruşturmasını tamamlamasının ardından bugün ilerleyen saatlerde suçlamaları kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Bahsi geçen uzlaşma tutarı finans sektöründe benzeri görülmemiş bir tutardır. Yaygın olarak “CZ” olarak bilinen Zhao, 2017 yılında Binance’i kurdu ve kısa sürede en büyük kripto para borsası hâline geldi.

Kripto dünyasındaki yenilikleri kaçırmayın: Bitcoin Minetrix

Kripto para piyasası Binance CEO’su hakkındaki şok kararla çalkalanırken, yeni fırsatlara göz atmak isteyebilirsiniz. Sürekli büyüyen ve gelişen bir sektör olan kripto piyasasında zamanlama çok önemlidir. Yüksek potansiyelli projelere erken zamanda giriş yapmak kârınızı maksimuma çıkarabilir. Eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz ve güvenilir bir proje arıyorsanız şu anda ön satış aşamasında olan Bitcoin Minetrix’i daha yakından incelemek isteyebilirsiniz.

Kripto para dünyasında bir devrim niteliği taşıyan Bitcoin Minetrix, bulut madenciliğini başka hiçbir projeyle karşılaştırılamayacak bir özgünlükte sunarak yatırımcılara yeni bir soluk getiriyor. BTCMTX token’ları, sadece bir kripto para ön satışı deneyimi sunmakla kalmayıp aynı zamanda bireysel yatırımcılara daha güvenli bir yol açıyor. Bu token’lar, yüksek güvenlik standartlarına sahip Bitcoin madenciliği fırsatlarına dönüşüyor. Esneklik arayan yatırımcılar içinse BTCMTX token’ları herhangi bir zamanda borsalarda kolayca alınıp satılabilir nitelikte.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Projenin en dikkat çekici özelliklerinden biri, geleneksel madencilik süreçlerinden kurtulma imkanı sunmasıdır. Ethereum tabanlı akıllı sözleşme kullanılarak gerçekleşen bu süreç, bulut madenciliği kredilerine dönüşerek Bitcoin Minetrix platformunda madenciliğe çevriliyor. Merkeziyetsiz yapısıyla projenin güvenliğini artırması, yatırımcıların güvenini kazanmasına da büyük katkı sağlıyor.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Projenin şu anda ön satış aşamasında olması ve toplam arzının yaklaşık %70’ini bu aşamaya ayırmış olması da dikkat çekiyor. BTCMTX, başlangıçta 0,011 dolar gibi çekici bir fiyatla satışa sunuldu. Bitcoin Minetrix, herkesin kolayca anlayabileceği bir tasarıma sahip, bu da projeye yeni başlayan yatırımcılar için büyük bir avantaj sağlıyor. Siz de bu yeni ve gelecek vadeden projenin bir parçası olarak erken aşamada yeni fırsatları yakalamak istiyorsanız, şimdi harekete geçebilirsiniz.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin