kripto para piyasası

Kripto para piyasasında gerginlik sürüyor: ADA, BNB, MATIC, SOL geçtiğimiz hafta yüzde 10’un üzerinde düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve Ethereum’dan büyük ölçüde etkilenen kripto para piyasasında, son zamanlarda fiyatlarındaki hafif düşüş altcoinlerdeki daha önemli bir düşüşün gölgesinde kaldı. Özellikle Cardano (ADA), BNB (BNB), Polygon (MATIC) ve Solana (SOL) geçtiğimiz hafta yüzde 10’dan fazla düşüş yaşadı.

Bu gerileme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından endüstri devleri Binance ve Coinbase’e karşı alınan düzenleyici önlemlere kadar uzanıyor.

Kripto para piyasası düzenleyici baskıyla karşı karşıya

Bu artan kripto para piyasası oynaklığı, SEC tarafından salı günü Coinbase’e karşı, kayıtsız menkul kıymetler olarak etiketledikleri kripto para piyasası varlıklarının ticaretini kolaylaştırdığı için yöneltilen suçlamaları takip ediyor.

kritp para borsası

Suçlanan varlıkların listesi FLOW, VGX, MATIC ve ADA’yı içeriyor. Benzer bir suçlama BNB, BUSD, SOL, FIL, ATOM, SAND, MANA, ALGO, AXS ve COTI gibi diğerlerinin yanı sıra bu varlıkların menkul kıymet olarak kategorize edildiği Binance’e karşı da yapıldı. SEC’in ETH, USDC, USDT, LTC ve BTC gibi önemli işlem hacimlerine sahip tokenları dâhil etmemiş olması ilginçtir.

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, bu suçlamalara düzenleyici baskının bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi’nin (CBDC) önünü açmaya yönelik bir hareket olduğunu öne sürerek yanıt verdi. Hoskinson’a göre hükümet, CBDC’yi insanların mali durumları üzerinde kontrol sağlamak için bir araç olarak kullanmayı amaçlıyor ve bu da bir dizi etkili banka tarafından kolaylaştırılıyor.

Hoskinson şunları kaydetti:

Binance ile ilgili olarak SEC şikayetini okuyorum. 130 sayfadan fazla ancak ABD’de chokepoint 2.0’ı uygulamak için bir dizi adımın bir sonraki adımı gibi görünüyor. Nihai hedef bir avuç büyük banka ile ortaklığa dayalı bir CBDC ve finansal hayatınızın her yönü üzerinde uçtan uca kontrol.

ADA, BNB, MATIC ve SOL üzerindeki piyasa etkisi

Bu düzenleyici incelemenin ardından ADA’nın fiyatı son 7 gün içinde yüzde 15 düşerek piyasada bir düşüş trendi gördü ve yalnızca son 24 saat içinde yüzde 2,8’lik bir kayıp daha yaşandı. Bu yazının yazıldığı sırada ADA, düzenleme öncesi fiyatından önemli bir düşüşle 0,31 dolardan işlem görüyor.

kripto para piyasası
Kaynak: ADA/USDT on TradingView.com

Fiyat düşüşüne rağmen ADA’nın işlem hacmi geçen cuma ile dün arasında 228 milyon dolardan 400 milyon doların üzerine çıkarak yüksek bir satış baskısına işaret etti. Geçtiğimiz hafta boyunca varlığın piyasa değerinden 2 milyar dolardan fazla para çıkarıldığını belirtmek gerekir.

Benzer şekilde Polygon (MATIC), Binance Coin (BNB) ve Solana (SOL) gibi diğer altcoinler de ADA’nın fiyat hareketini yansıttı. Geçtiğimiz hafta MATIC, BNB ve SOL sırasıyla yüzde 13,6, yüzde 15,7 ve yüzde 11,4’lük düşüşler kaydetti.

Özellikle, küresel kripto para piyasası kapitalizasyonu arasında, ADA şu anda SOL ve MATIC ile Dogecoin’in (DOGE) altında 8. sırada yer alıyor. Bu arada, BNB üzerindeki büyük etkiye rağmen, varlık hala küresel kripto pazarında 3. sırada yer alıyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin