Kripto para piyasası ve Bitcoin nereye gidiyor?
Kripto para piyasası ve Bitcoin nereye gidiyor?

Kripto para piyasası ve Bitcoin hacmindeki düşüş neyin belirtisi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası hacmi, son 24 saatte 5 milyar dolar düşerek 282 milyar dolardan 277 milyar dolara geriledi. Bitcoin dahil olmak üzere çoğu ana kripto para yüzde 1 ila 2 oranında değer kaybetti. Ancak piyasalar hem yukarı hem de aşağı yönde herhangi bir büyük tepki göstermedi. En iyi 10 kripto paranın arasında bulunan Bitcoin ve Ethereum, yüzde 0,8’lik hafif bir kayıpla daha iyi performans gösterirken, Ripple, Bitcoin Cash, EOS ve Cardano yüzde 2,5 oranında bir kayıp verdi.  Peki kripto para piyasası ve Bitcoin hacmindeki düşüş neyin belirtisi?

Kripto para piyasası ve Bitcoin hacminde ki düşüş neyin belirtisi?
Kripto para piyasası ve Bitcoin hacminde ki düşüş neyin belirtisi?

Kripto para piyasası ve Bitcoin nereye gidiyor?

Geçtiğimiz son 24 saatte, Bitcoin fiyatı 6.450 doların altına indi ve 6.380 dolar seviyesinde destek bulana kadar biraz kaldı. Bu tabloya bakarak Bitcoin, fiyatı ve hacmi ile ilgili kısa vadeli toparlanma belirtileri göstermeye çalışıyor. Günlük grafiklere göre, BTC’nin hacminin yıllık olarak en düşük seviyede olduğu görülüyor. BTC, en kötü zamanı Şubat ayında 6.100 doların altına gerilerken bile şu anki hacminden daha fazlasına sahipti. BTC, 13 Haziran’dan bu yana, 6.100 ila 6.450 dolarlık kısa vadeli düzeltme rantını sürdürmeyi başardı. Fakat düşük BTC hacmi nedeniyle, önümüzdeki günlerde 6.000 doların alt seviyesine düşüş beklenebilir.

Şu anda yaşanan 50, 100 ve 200 dolar ortalamalı hareketler, ayıların hala Bitcoin pazarını kontrol altında tuttuğunu gösteriyor. BTC’nin önümüzdeki 24 saatte içerisinde 6.300 doların altına inmesi, 6.000 doların altındaki seviyelerin kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Ancak, BTC hacminde ani bir artış olursa ve kısa vadede fiyat 6.700 dolara yükselirse, 7.000 dolarlık bir rant da ayrı bir olasılık. Piyasanın durumuna bağlı olarak, 6.000 dolara doğru bir düşüş, 6.900 dolar seviyesine gerçekleşecek kısa vadeli bir iyileşmeden daha olası.

Kripto para piyasası siber saldırılardan etkilenmedi

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası olan Bithumb’un bir siber saldırı yaşadığı iddialarının gerçek olmadığı ortaya çıktı. Söylentiler henüz doğrulanmadı ancak yerel raporlar Bithumb’un bir hack saldırısına maruz kaldığını gösteriyor. Hack saldırısının başarılı olup olmadığı yakın bir zamanda öğrenilecek.

Bu ayın başlarında, Coinrail  Borsası 40 milyon dolarlık bir hack saldırısına maruz kaldı. Bu durum, Kripto para piyasası ve Bitcoin fiyatında herhangi bir etkiye sahip olmadı ve büyük kripto para birimlerinin düşüş eğilimi ile ilgili düşünceleri boşa çıkardı. Bithumb bir siber saldırı teşebbüsü yaşadıysa ancak saldırıyı kullanıcı fonları kaybı olmadan atlattıysa olayın Güney Kore kripto para piyasası ve küresel sektör üzerinde herhangi bir etkisi olması muhtemel değil.

Bitcoin 2014 senaryosunu tekrarlar mı?

2018 yılında BTC’nin izlediği grafik, 2014 yılında ki grafiği ile aynı özelliklere sahip. BTC’nin fiyat hareketinin 2014 yılında ki gibi olacağını düşünürsek, BTC’nin 5.000 dolar seviyesinin altına düşmesi ve orta vadede parabolik bir yukarı yönlü yükseliş yaşaması muhtemel görünüyor.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin