Imogen Heap Blockchain’e dayalı Mycelia projesini tanıttı
Imogen Heap Blockchain’e dayalı Mycelia projesini tanıttı

Imogen Heap Harry Potter ve Ethereum kazancını Blockchain’e yatırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Grammy Ödüllü müzisyen Imogen Heap, müzisyenlerin şarkılarıyla ilgili tüm bilgileri tek bir yerde saklayabilmeleri ve şarkılarının ödemelerini kolayca takip edebilmeleri için oluşturulan Mycelia adında kendi projesi tanıttı. Harry Potter Müzikali’nin gelirlerinin, projeye finansal kaynak sağlayacağını belirten Heap, ayrıca daha önce şarkılarında ödeme seçeneği olarak kullandığı Ethereum’un şirket olarak projeye sponsor olacağını da belirtiyor.

Imogen Heap Blockchain’e dayalı Mycelia projesini tanıttı

Imogen Heap, Dublin’de, MoneyConf konferansında tanıttığı Mycelia projesinin, müzisyen ve sanatçılara yönelik bir çalışma olduğunu belirtiyor. Heap, bu çalışma ile hedeflenenin tüm sanatçıların eserleri ve yaptıkları çalışmalarla ilgili her şeyi tek bir adreste muhafaza etmek ve Blockchain tabanlı bir uygulama geliştirmek olduğunu ekliyor. Ancak kayıt hakları, kompozisyon hakları ve yayın hakları gibi bilgiler için merkezi bir havuz bulunmuyor. Imogen Heap, proje hakkında  şunları söyledi:

Bu uygulamayı, ödeme akışının ve işbirliğinin nasıl kolaylaştırılacağı, iş ortaklıklarının nasıl ilerletilebileceği ve nasıl daha iyi işbirliklerinin yapılacağı sorunlarına çözüm olarak oluşturdum. Mesela sektöre yeni adım atmış bir müzisyensiniz ve henüz ne yapacağınızı, nereye kayıt olacağınızı ve prosedürleri bilmiyorsunuz. Tam bu noktada Mycelia, müzik yapımcılarının sektörde gezinmesine yardımcı olacak bir rehber olarak karşınıza çıkacak.

Ünlü müzisyen, Mycelia ile teknolojik gelişmeleri yakalamak istiyor

Heap bu sorunları çözmek için tek yolun Blockchain olmadığını da itiraf ederek konuyu şu şekilde özetliyor:

Bunu yapmanın birçok yolu var, ama benim için Blockchain alanında olması önemli. Çünkü bu büyüyen bir alan ve müzik endüstrisi çağa uymak zorunda. Ben sadece yeni teknolojiye hazır olmak istiyorum. Dürüst olmak gerekirse bir şey geliştirmeyi beklemiyorum, sadece müzik yapmak istedim. Düşündüm de eğer bir fikir paylaşırsam belki birileri çıkar ve bu fikri geliştirir. Maddi olarak iyi bir pozisyondayım, Harry Potter bana fazlasıyla yetiyor. Albüm yapmak ya da para kazanmak zorunda değilim. Harry Potter bana böyle bir yaşam sunduğu için şanslıyım.

Imogen Heap başarısını kripto paralara da borçlu

Imogen Heap’i, bulunduğu yere getiren sadece Harry Potter değil. Ayrıca başarısını son yıllarda kripto para birimlerindeki artışa borçlu. 2015’te Heap, Tiny Human adlı parçasını, Ethereum Blockchain’i ile satışa sundu. Bu radikal kararla ilgili Heap şunları söylüyor:

İnsanlar eserim için 1 dolar karşılığında 1 Ethereum ödedi. Çünkü 1 Ethereum 1 dolara tekabül ediyordu. Tabi o zamanlar kullanmadığım Ethereum’lar bana 200.000 dolar kazandırdı. Bende elde ettiğim kârı projem için kullanmaya karar verdim.

Yazım sırasında Ethereum 495 dolar seviyesinde işlem görüyor. Ocak ayı başında, Ethereum kripto para piyasası düşüşe geçmeden önce 1.200 dolar seviyelerini gördü.

Cryptodaily

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin