featured

Kripto para piyasası için kritik hafta: Bitcoin fiyatı 30 bin doların altında seyrederken büyük bir düşüşe mi işaret ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı 30.000 doların altında mücadele etmeye devam ediyor ve görünüşe göre düşüşler kapıda. En büyük kripto para birimi son 24 saat içinde yüzde 0,5 oranında geriledi ve şu anda 29.780 dolardan işlem görüyor. Yatırımcılar ise ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası’nın faiz kararlarını da içeren yoğun bir hafta öncesinde piyasada temkinli bir şekilde hareket ediyor.

Wu Blockchain’den Coin Wu’nun bildirdiğine göre, ABD’de “ikinci çeyrekte gerçek GSYH ve haziran ayında PCE fiyat endeksinin” açıklanmasına ek olarak 25 baz puanlık bir artış bekleniyor.

Bu hafta çok sayıda makro etkinlik var. ABD Federal Rezervi, Avrupa Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası en son faiz oranı kararlarını açıklayacak. Fed’in yüksek olasılıkla faiz oranlarını 25bps artırması bekleniyor.

 

– Wu Blockchain (@WuBlockchain) 24 Temmuz 2023

 

Bitcoin fiyatı aralıktan çıkıyor: Düşüşler yükselebilir mi?

Bitcoin fiyatı, son birkaç haftadır yoğun bir şekilde tartışılan aralık kanalının biraz altında işlem görüyor. Daha önce 200 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) tarafından sağlanan desteğin şimdi 29.863 dolarda direnç olarak hareket etmesiyle, en az dirençli yol aşağı yönde kalabilir. Bu da 28.000 dolar ve 25.000 dolarlık destek alanları üzerinde daha fazla baskı oluşturabilir.

Bu arada, Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) göstergesi muhtemelen dört saatlik grafikte bir satış sinyalini onaylayacaktır. BTC’yi satmaya yönelik bu çağrı, mavi renkli MACD çizgisinin kırmızı renkli sinyal çizgisinin altına düşmesiyle işaretlenen bir düşüş eğilimi ile kendini gösterecektir.

BTC

Göreceli Güç Endeksi (RSI) orta çizginin altına gerileyerek aşağı yönlü baskı oluşturmaya devam ediyor. Bu hafta iki senaryonun gerçekleşmesi muhtemel. İlk olarak Bitcoin fiyat boğaları, düşüş durumunu şekillenmeden önce 30.000 doların altında durdurabilir ve sırasıyla 33.000 dolar ve 35.000 dolara doğru önemli bir toparlanma için zorlayabilir.

İkinci olarak haftanın ilerleyen günlerinde açıklanacak ekonomik göstergeler riskli varlık yatırımcıları için olumsuz olursa 28.000 ve 25.000 dolarlık kayıplar yakın olacaktır. Şimdilik, tüccarlar BTC’nin 200 günlük EMA tarafından güçlendirilen aralık kanalı desteğini geri kazanmasını beklemelidir.

Popüler bir kripto analisti olan Kaptan Faibik, “31 bin dolar seviyesinin üzerine çıkılamaması, haftalık EMA200’ün (25,5 bin dolar) yeniden test edilmesine yol açabilir.” diyor.

Bununla birlikte Faibik’in “Ağustos/eylül aylarında yaklaşık yüzde 30-35’lik önemli bir yükseliş rallisinin önünü açabilecek 31 bin dolar seviyesinin başarılı bir şekilde temizlenmesi” olasılığı olduğunu düşünüyor.

LBank Labs Kıdemli Araştırmacısı Jonny Teng gibi diğer piyasa gözlemcileri, Ripple ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki davada alınan kararı çevreleyen gelişmelerin kripto piyasasındaki ticareti olumsuz etkilemeye devam ettiğine ve Bitcoin yatırımcılarının temkinli kalmayı tercih ettiğine inanıyor.

Teng, “SEC başkanı Gary Gensler’in mahkemenin XRP token’ının menkul kıymetleştirilmesine ilişkin kararı üzerine ifade ettiği hayal kırıklığı belirsizliğe katkıda bulundu ve SEC’in temyize gitme olasılığı durumu daha da karmaşık hâle getirdi” dedi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin