16 Mart Polkadot ve XRP fiyat analizi
16 Mart Polkadot ve XRP fiyat analizi

Kripto para piyasası hafta sonuna nasıl başladı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasaları, dün 214 milyar dolar sermaye miktarına düştükten sonra gün içinde toparlanarak yaklaşık 3 milyar artış ile yeniden 217 milyar dolar seviyelerine kadar yükseldi. Coinmarketcap verilerine göre son 24 saatlik işlem hacmi ise 54,8 milyar dolar civarında seyrediyor. Sermaye değeri yüksek kripto paraların ise son fiyat hareketlerinde sakin seyrettiğini gözlemliyoruz.

Bitcoin dar bantta hareket ediyor

Bitcoin, dün 7.900-8.000 dolar dar bandında hareketler gösterdi.  Genel görünümde düşüş eğilimine devam eden kripto para, bu trendi kırmak için 8.100 doların üzerinde günlük kapanışlar göstermesi gerekiyor. BTC/USD paritesinde 7.800 doların altında bir günlük kapanış ise kayıpların daha da artmasına neden olabilir.

Detaylı Bitcoin analizi çalışmalarımıza buradan göz atabilirsiniz.

Ethereum’da son durum

Dün, 177 dolar seviyelerinden 168 dolara kadar gerileyen Ether, 171 dolar seviyelerinde denge buldu. Ayrıca 174 dolar seviyelerinde 100 saatlik hareketli ortalamanın üzerine çıkma çabaları, zayıf kalan alışlarla başarısız olunca en büyük altcoin’in yeniden 171 dolar seviyesine geri döndüğünü gördük.

Yeni güne yükselişle başlayan ETH/USD, yeniden 174 dolara yükseldikten sonra düşüş eğilimine girdi. Sıkışan fiyat hareketlerinin ise 171 dolar destek ve 174 dolar direnç noktalarından birinin kırılması durumunda o yönde ilerlemesi muhtemel.

Ethereum fiyatı ile ilgili son gelişmelerden haberdar olmak için tıklayın!

XRP yükseliş trendine devam edebilir

XRP, dün yeniden 30 sent direncini test ettikten sonra bu seviyeden gelen satışlar 28 sent bandına hareket etti. Genel görünümde yükseliş eğiliminde olan XRP, bunu daha yüksek dipler görerek teyit ediyor.

XRP özelinde de fiyat hareketinin 29 sent bandında sıkışma göstermesi, büyük volatiliteli işlemlerin gelebileceği yönde algılanabilir. XRP orta vadeli tredinin yükseliş yönlü olması,  fiyatın mevcut seviyesinde yukarı hareket edebilme ihtimalini yükseltiyor. Bu durumda 30 sent direnci geçilebilir. Aşağı bölgede ise 4 saatlik 100 mumluk hareketli ortalama, XRP için sağlam bir dinamik direnç konumunda bulunuyor.

Ripple tokeni XRP ile ilgili güncel analizlere buradan bakabilirsiniz.

Diğer yandan ilk 50’de Holo (HOT) son 24 saatte yüzde 4’lük artış ile 0,000878 dolardan işlem görürken Tron (TRX), yüzde 3,23 artışla 0,01552 dolardan ve Bitcoin SV yüzde 2,45 artışla 90,88 dolardan işlem gören diğer dikkat çeken altcoinler oluyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin