Önemli gelişme: Bakkt resmen kripto para lisansı sahibi oldu!
Önemli gelişme: Bakkt resmen kripto para lisansı sahibi oldu!

Bakkt toparlanmaya başlıyor… İşte Bakkt ile ilgili son gelişmeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bakkt ’ın fiziksel olarak düzenlenmiş Bitcoin vadeli işlemleri, yatırımcılar için pazar lideri kripto para biriminin kurumsal kabulü konusunda tartışmaların odak noktası olmaya devam ediyor. Piyasaya sürüldüklerinden bu yana şüpheli bir şekilde yaklaşılan ve iç açıcı görüntü vermeyen Bakkt’ta bu hafta kapanırken, hacmin yukarı dönmeye başladığı görüldü.

9 Ekim’de işlem gören 224 sözleşmenin tüm zamanların en yüksek seviyesini aşmasından beri Bakkt’ın işlem hacmi günlük 50 sözleşmenin altına düştü. (her bir sözleşme 1 BTC değerinde)

Ancak, 18 Ekim Cuma gününün ilk göstergeleri, Bakkt Volume Bot’un tahminlerine göre haftanın son günü işlem görmüş 100 BTC’ye işaret ettiği için bu, az da olsa heyecan verici bir gelişme olarak algılandı.

Bakkt memnuniyetsizliği: Çok mu abartıldı?

Genel olarak, Bakkt’ın ve kurumsal yatırımcıların hedef pazarı benimsemesinin önündeki en büyük sorunlardan biri, lansmandan önce yapılan aşırı iyimserlik algısı olarak görülüyor. Intercontinental Exchange’e ait (ICE) Bakkt aracılığıyla düzenlenmiş teklif ve en önemlisi fiziksel olarak düzenlenmiş sözleşmeleriyle Bitcoin adaptasyonunun kapısı olarak görülüyordu.

Bakkt’a konu olan Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri yükselişte. Binance ve yeni platformu, zorlu Bitcoin pazarına rağmen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 700 milyon dolara ulaştı. Ek olarak, CME, talep nedeniyle 2020’de ‘opsiyon ticareti’ni başlatacağını duyurdu

En büyük handikap, yeni bir teklif türü olması

Belki de Bakkt’ın takıldığı nokta en çok abartılan özelliğidir. Fiziksel olarak düzenlenmiş sözleşmeler yatırımcılar için tamamen yeni bir şey ve bu, platforma dikkatle yaklaşmalarının nedeni olabilir.

Ekonomist ve tüccar Alex Krüger, CME’nin daha az korkutucu olan teklifiyle bir kıyaslama yaptı:

Bununla birlikte, Krüger’in farklı bakış açısıyla belirttiği gibi, “kurumlar kandırır.” Hiç kuşkusuz, Bakkt’ın bu teklifi Bitcoin’e gelecekte yatırım yapmayla uyumlu bir ürün ve zaman geçtikçe – Devam eden gelişmeler ile kripto para birimi alanının daha da normalleştirilmesi ve net hale getirilmesiyle- kesinlikle daha fazla ilgi toplayacaktır.

beincrypto

Bakkt ile ilgili tüm önemli gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz…

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin