Taktik analiz nedir?
Taktik analiz nedir?

Bitcoin ve altcoinlerde bu hafta bizleri neler bekliyor? İşte taktik analiz sonuçları…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şu an herkesin merak ettiği şey Bitcoin ve altcoin piyasalarında bu hafta bizleri nelerin beklediği. İşte kripto para analisti Murat Duran’ın değerlendirmeleri ışığında taktik analiz sonuçları…

Taktik analiz Bitcoin (BTC) için ne söylüyor?

Kripto para analisti Murat Duran, Bitcoin için taktik analiz sonuçlarını şu şekilde özetliyor:

Bitcoin 7.600 dolar seviyesinden sonra kademeli düşüş ve toparlama gördü. Alış miktarı şu an için bizleri yeni bir düzeltmenin olabileceği konusunda uyarıyor. 6.284 dolar seviyesinin üzerinde tamamlanacak düzeltme sonrası, fiyatın 6.714 dolar ila 6.760 dolar seviyesi arasında işlem görmesini bekleyebiliriz. Daha sonra fiyatın kademeli olarak 6.800 doların üzerinde tutunduğunu görebiliriz. Bu seviyelerde uç noktamız ise 7.050 dolar seviyesinde bulunuyor.

https://twitter.com/MuratDuran_b/status/1055524636157370368

Analist altcoinler için öngörüsünü ise şu sözlerle anlatıyor:

Altcoin olarak tabir edilen alternatif koinlerde ise taktik analiz sonuçlarına göre, birkaç gün içerisinde kademeli yükselmeler başlayabilir. Bitcoin’in stabil kalması veya yükseliş göstermesi sonucunda altcoin pozisyonlarında birtakım kârlı seviyeler görülebilir.

https://twitter.com/MuratDuran_b/status/1060257144522637317

Taktik analiz nedir?

Bilindiği gibi, büyük ve orta seviye yatırımcı grubu, borsaların verdiği API (Application Programming Interface) sayesinde kolay işlem yapabileceği botlar kullanıyor. Bu botların bazıları fazla sayıda bulunan anlık emirleri yerine getirmek için kullanırken, bazıları ise anlık piyasa hareketlerine göre işlem yapıyor. Taktik analiz ise “balina” diye tabir edilen büyük yatırımcı botlarının hamlelerini takip etmek, hacimlerini hesaplamak ve bunları alış-satış dengesi içerisinde bulunan olası düşüş ve sıçramalarını tahmin etmek için kullanılan programların öne çıkardığı analiz sonuçlarıdır. Bu konuyu kripto para analisti Murat Duran şu şekilde açıklıyor:

Yerleşmiş kanuni borsalardan ayrı olarak, tamamen yazılım üzerine kurulu olan Blockchain ve borsa sistemi, yine yazılımsal olarak gelişiyor, aynı şekilde izlenebiliyor.

Taktik analiz, teknik analize göre daha kuvvetli sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Yani grafik analizlerin bilmecesi, taktik analiz sayesinde çözümlenebiliyor, en azından yön konusunda güçlü ipuçları veriyor. Fakat anlık ve kısa süreli işlemleri takip etmeye yarayan taktik analiz, sadece büyük hacimleri gözlemlememiz de işe yarıyor. Murat Duran konuya yönelik şunları söylüyor:

Sistem aslında bilinenden daha basit. Bitcoin’in nereye gideceği konusunda hem alış hem de satış yapan büyük yatırımcılar haberdar. Hatta borsa hareketlerinde birbirlerine sinyal göndererek fiyat hareketlerinin yönlerini değiştirdiklerine de zaman zaman şahit olduk.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin