Temel Bitcoin fiyat göstergeleri, boğaların bu seviyeyi satın aldığını gösteriyor
Temel Bitcoin fiyat göstergeleri, boğaların bu seviyeyi satın aldığını gösteriyor

Kripto para piyasası bugün çökerken FCA’den kritik bir uyarı geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Birleşik Krallık’ın finansal düzenleyicisi Financial Conduct Authority, kripto para piyasalarında yaşanan büyük bir çöküş sürerken kripto para birimi yatırımları hakkında bir uyarı yayımladı.

FCA: “Kripto para yatırımcıları tüm paralarını kaybetmeye hazır olmalı.”

FCA, 11 Ocak’ta yaptığı açıklamada, kripto yatırımı ve kredilendirmenin yüksek bir risk seviyesi ile ilişkili olduğunu belirterek, yatırımcıların kriptoya yatırım yaparken tüm paralarını kaybetmeye hazır olmaları gerektiğini vurguladı.

Fiyat dalgalanması, ürün karmaşıklığı ve ücretler gibi bir dizi riske atıfta bulunan FCA, yatırımcıların kripto ile ilişkili risklerden sorumlu olduğunu söyledi:

Tüketiciler risklerin farkında olmalı ve kripto varlıklara dayalı yüksek getirili yatırımlara yatırım yapmanın kendileri için uygun olup olmadığını tam olarak düşünmelidir. İlgili kripto varlık işini kontrol etmeli ve dikkatlice değerlendirmelidirler.

“İşler yolunda gitmezse hakkınızı arayamayabilirsiniz”

Düzenleyici ayrıca, kripto yatırımcılarının, bir şeyler ters giderse Financial Ombudsman Service veya Financial Services Compensation Scheme gibi büyük tüketici koruma kurumlarına erişme ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.

FCA, kripto ile ilgili hizmetler sunan şirketlerin tüm ilgili yasal gerekliliklere uyduklarından ve FCA tarafından yetkilendirildiklerinden emin olmaları gerektiğini belirtti. Ajans, 10 Ocak 2021 tarihinden itibaren, Birleşik Krallık merkezli tüm kripto varlık firmalarının, kara para aklamayla mücadele düzenlemeleri uyarınca FCA’ya kayıtlı olması gerektiğini belirtti. FCA, “Kayıt olmadan faaliyet göstermek cezai bir suçtur.” ifadesini kullandı.

Piyasa çöküşte

FCA’nın kripto uyarısı, 8 Ocak’ta Bitcoin (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 42.000 doları kaydettikten sonra kripto piyasalarında büyük bir düşüşün ortasında geldi. 11 Ocak’ta BTC, kısa bir süre 33.000 dolar eşiğinin altına indi. Şu anda BTC son 24 saatte yaklaşık %14 düşüşle 35.000 dolar civarında işlem görüyor.

Bu son kripto piyasası çöküşü Bitcoin ile sınırlı kalmadı. Piyasa değerine göre ilk 10 kripto büyük kayıplar verdi ve Ethereum (ETH) gibi altcoin’ler yaklaşık %19 düştü.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin