Ripple (XRP) sonunda hamlesini yaptı – artık 4 numara
Ripple (XRP) sonunda hamlesini yaptı – artık 4 numara

Bitcoin’de bu metrik kritik seviyelere işaret etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir önceki seansta yüzde 12’den fazla düşüş yaşadıktan sonra, ABD doları toparlanırken ve ABD gösterge getirileri kademeli olarak yükselirken, amiral gemisi kripto para biriminin güvenli liman çekiciliği bozularak Bitcoin fiyatları Pazartesi günü düştü.

Spot BTC / USD, 8 Ocak’ta 41.986 $’lık rekor yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, token başına yüzde 21.61 düşüşle 33.739 .39 $’ a geriledi.

Etkili düşüş

Etkili düşüş, Bitcoin analistlerinin bir sonraki fiyat yönünü tahmin etmesine neden oldu. Gelecekte BTC / USD’yi 400.000 $ olarak tahmin eden Scott Minerd, paritenin devam eden yükselişinin kısa vadede sürdürülemez göründüğünü ve fiyatını düşürebilecek aşırı genişlemesine işaret ettiğini söyledi.

Bu arada, önde gelen Bitcoin boğası Vijay Boyapati, kripto para biriminin en son fiyat düzeltmesini savunarak, dalgalı boğa hareketlerinin her birinin tarihsel olarak yüzde 30-40’lık olumsuz hareketler gösterdiğini hatırlattı. Analist, Bitcoin’in olumlu ruh halinin, bir seans destek seviyesi bulur bulmaz devam edeceğini belirtti.

Boyapati’nin tahmini, Bitcoin yeni bir teşvik paketinin açıklanmasına şahit olacak bir haftaya girerken gerçekleşebilir. ABD Başkanı seçilen Joe Biden Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, yemin ettikten sonra önceliklerinden birinin ABD ekonomisini canlandırmak için trilyonlarca dolar harcamak olacağını söyledi.

Mali açıklar, Bitcoin’in yatırım tezini destekliyor. ABD Kongresi, 3,2 trilyon dolar değerindeki iki teşvik yasasını onayladığında, kripto para birimi yüzde 900’den fazla arttı. Bu, ABD dolarının cazibesini azalttı ve daha riskli varlıklarda güvenlik arayan yatırımcıları en iyi kripto para biriminden yararlanmaya yönlendirdi.

Teknik durum

Teknik göstergeler alanına giren Bitcoin, kısa vadeli düşüş belirtileri gösteriyor.

Bu öncelikle iki faktöre bağlıdır: haftalık zaman diliminde aşırı uzatılmış bir Göreceli Güç Endeksi ve Artan Genişleyen Kama. Bitcoin’in en son olumsuz hareketi, RSI’yi bir ölçüde etkisiz hale getirdi, ancak aşırı satın alınan bir alanda kalıyor. Bu durum, daha düşük bir düzeltme anlamına gelir.

Bu arada, Artan Genişleyen Kama, fiyat potansiyel bir negatif kırılma için düşük trend çizgisi desteğini test ederken düşüş eğilimi işaretleri gösteriyor.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Fiyat, her ikisi de birbirinden farklı olan üst ve alt trend çizgisinin en az üç testini doğruladığından, satıcıların kontrolü ele alma hırsını gösteriyor. Öte yandan, alıcılar destek hattında fiyatın yeniden yükselmesini sağlar ancak varlık yeni bir yükseliş oluşturduktan sonra kontrolü kaybederler. Öyle görünüyor ki, Bitcoin de benzer bir şey yaptı.

Kripto para biriminin, kalıbın geleneksel piyasalardaki genel performansına bağlı olarak, artık yüzde 80’lik bir Kama’nın altına inme olasılığı var. Hareket olursa, BTC / USD kuru, 24.655 $ olan aşağı yönlü hedefi olarak Kanalın en düşük noktasını hedefleyecektir.

Bununla birlikte, parite alt trend çizgisinin kendisinden geri çekilebilir, üst trend çizgisine doğru yükselebilir ve ardından bir kırılma olabilir. Bir düşüş hareketinde fiyat 26.375 $ veya 29.891 $’dan da geri dönebilir.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin