Bitcoin (BTC) fiyatı yeni bir rallinin eşiğinde olabilir
Bitcoin (BTC) fiyatı yeni bir rallinin eşiğinde olabilir

Kripto para piyasası boğa koşusuna ara verdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası Çarşamba günü sabah erken saatlerde genişletilmiş boğa koşusuna ara verdi. Ethereum fiyatı (ETH) geri çekilmeyi yüzde 9’luk bir düşüşle gerçekleştirdi ve en büyük 10 kripto paranın dokuzunun tamamı dolar karşısında değer kaybetti. Bazı kripto paralar çift haneli düşüşler kaydetti. Kripto para piyasası boğa koşusuna tekrar ne zaman başlayacak, bu fazlaca merak konusu.

Kripto para piyasası boğa koşusuna ara verdi!
Kripto para piyasası boğa koşusuna ara verdi!

Boğaların piyasadan çekilmesinin neye yol açtığı açık değil

Başlıca fiyat hareketleri, kripto para piyasasının hacmi 434 milyar dolar olarak belirlendiğinde, Çarşamba sabahı erken saatlerde düşüşlerle başladı. Önümüzdeki iki buçuk saat boyunca, piyasa 30 milyar dolar düştü ve kısa bir toparlanmaya rağmen sabah boyunca düşmeye devam etti. Şu anda, kripto para piyasa değeri sadece yüzde 9,4’lük bir düşüşü temsil eden 388 milyar dolar değerinde.

Boğaların piyasadan çekilmesinin neye yol açtığı açık değil. Ancak bu haftaki hızlı toparlanmanın ardından, bu durum ayı piyasasının altından kar elde eden yatırımcıların basit bir meselesi olabilir ki bu da kripto para piyasası hacmini 100 dolardan fazla artırdı. Hem tek günlük hem de bir saatlik fiyat hareketleri piyasanın her tarafını negatif bölgeye taşıdı. Ayrıca geri çekilme orantısız olarak altkoinleri etkiledi.

Kripto para piyasası boğa koşusuna ara vererek, altkoinleri kötü etkiledi

Bitcoin fiyatı (BTC) gün için sadece yüzde bir düşüş gösterdi ve endeksi yüzde 8’den fazla aştı ve pazar payını yüzde 39’un üzerine yükseltti. Bitcoin, şu anda 9.015 dolarlık global bir ortalama fiyattan işlem görmekte.

Ethereum, bir aydan fazla bir süredir ilk kez 700 doları aştıktan birkaç saat sonra yüzde dokuzdan fazla değer kaybetti ve ikinci en büyük kripto para birimi şimdi 614 dolardan işlem  görmekte.

Kripto para piyasası boğa koşusuna ara verdi!
Kripto para piyasası boğa koşusuna ara verdi!

Ripple (XRP) ve Bitcoin Cash (BCH) fiyatları, sırasıyla %13 ve %16 düşüşle 0.80 dolar ve 1.268 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Bitcoin Gold (BTG) %16 oranında düşerek 70 dolar seviyelerinden işlem görüyor. IOTA ise %15 oranında düşerek 1,79 dolar seviyelerinden işlem görmekte. Kripto para piyasası boğa koşusuna ara vererek, altkoinleri kötü etkimiş gibi görünüyor.

EOS, TRON ve STORM piyasadaki düşüşlerden en az etkilenen kripto paralar

Piyasadaki önemli fiyat düşüşlerine rağmen iyi performans gösteren iki altkoin TRON (TRX) ve STORM’dur. TRON, %10 oranında değer kazanarak 0,07 dolar seviyelerinden işlem görüyor. STORM ise %14 oranında değer kazanarak 0,066 dolar seviyelerinden işlem görmekte.

EOS, pazarın en üst seviyesinde yer alan ve gün boyunca su üzerinde durmayı başaran en büyük kripto para. Ancak, geçtiğimiz saatte neredeyse yüzde dörde yakın bir düşüş yaşadı. EOS şu an 13,80 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Kalan en büyük 10 kripto para birimi aynı zamanda bir saatlik düşüşler sergilerken, aynı zamanda yüzde sekiz ile yüzde 14 arasında geri çekilme kaydetti. Yine de, yatırımcıların panik yapmamaları için yeterli sebepleri var. Tek günlük geri çekmeye rağmen, en büyük on kripto para her hafta için pozitif bölgede kalır ve en az altısı yüzde 10 oranında yükselir.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin