Herkes Bitcoin'i beklerken altcoin sezonu mu geliyor? 4 analistten tahminler
Herkes Bitcoin'i beklerken altcoin sezonu mu geliyor? 4 analistten tahminler

Kripto para piyasaları 220 milyar dolara ulaştı: Altcoinler piyasayı yükseltiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasası son 24 saatli zaman diliminde toparlanmaya sürecini sürdürüyor. Buna göre hem ana kripto para birimleri hem de tokenler değer kazanmaya devam ediyor. Bitcoin, yüzde 1’lik bir kazanç ile nispeten istikrarlı kalırken, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash ve EOS sırasıyla yüzde 4, yüzde 9, yüzde 8 ve yüzde 11 oranında kazanç sağladılar. Ve kripto para piyasaları 220 milyar dolara kadar çıktı.

17 Ağustos’ta olduğu gibi, bugün küresel kripto para piyasasında en iyi performans gösterenler tokenler oldu. Ta Ta Tu, Nebulas, Aion, EOS ve Ontology USD’ye karşı yüzde 11 ila 63 oranında artış göstererek, Ethereum ve Bitcoin’e karşı büyük kazançlar kaydettiler.

Kripto para piyasaları 220 milyar dolara çıkarken piyasaları yükselten faktörler neler oldu?

Hafta sonu hareketlerinde gerçekleşen fon girişi ile kripto para piyasaları 220 milyar dolar seviyesine kadar ulaştı. Bitcoin, Ethereum, Ripple ve Bitcoin Cash gibi ana kripto para birimlerinin hacmi, geçen hafta büyük bir marjla artmadı. Aslında, Bitcoin ve Ethereum’un hacmi 4.3 milyar dolar ve 1.9 milyar dolar iken, geçtiğimiz hafta kaydedilen hacim, Bitcoin’in 6.000 doların altına düştüğü ve Ethereum’un 250 dolara düştüğü seviyenin altında kaldı.

Kripto piyasasındaki son ralliyle ilgili birkaç faktörden biri, Bitcoin’in tarihsel olarak dokuz yıldır yaptığı bir düzeltici hareketin başlatılması olarak görülebilir. Her seferinde fiyatı yüzde 70 ila 90 düşecek olursa, orta vadeli bir rallide, önceki tüm zamanların en yüksek seviyesinden daha fazla artacağı düşünülebilir.

Kripto piyasasının momentumu, çoğunlukla tokenlerin ve küçük piyasa sermayesine sahip kripto paraların güçlü performansından dolayı, önceki düzeltici rallilere göre daha güçlü gözüküyor. Genellikle, yatırımcılar iki önemli nedenden ötürü düşük sermayeli token ve kripto paraları satın almazlar. Bu nedenlerden ilki, çoğu token için fiat ticaret çiftlerinin olmaması ve ikincisi, alım satım takvimlerindeki yüksek risk seviyesi.

Bu nedenle, kısa bir zaman zarfında tokenlerin değerindeki hızlı bir artış çoğu zaman güçlü bir orta vadeli ralliye yol açıyor. Ve bazı analistler yeni bulunan momentuma göre Bitcoin’in fiyatının yakın gelecekte 9.000 dolarlık direnç seviyesine geri dönmesini öngörüyor.

Japon kripto para analisti ve Fiscalo Digital Asset Group direktörü Masayuki Tashiro, Bitcoin.com ile yaptığı röportajda Japonya’daki düzenlemelerin sıkılaştırılmasının ve Güney Kore gibi büyük pazarlarda meydana gelen olumlu gelişmelerin piyasanın nispeten hızlı bir şekilde toparlanmasına yol açabileceğini söyledi:

Şahsen ben umutluyum. Ekim ayında düzenlemelerin ana hatları belirlendiğinde, yatırımcılar daha güvenli gördükleri kripto piyasalarına geri dönecek. Umarım ki işler geçtiğimiz sene olduğu gibi fazla ısınmaz. Fakat BTC’nin menzili 1 milyon yen (9,020 $) seviyesinde geri kazanabileceğine inanıyorum.

Bitcoin 9.000 doları görebilir mi?

Bitcoin Şubat, Nisan ve Haziran aylarında kaydedilen hareket gibi benzer bir trendde hareket ederse, Bitcoin fiyatının bir kez daha 9,000 dolarlık yüksek bölgeyi test etmesi ve muhtemelen orta vadede 10.000 dolara ulaşması muhtemel gibi gözüküyor.

Ancak, piyasanın istikrar ve ivme bulması için, önümüzdeki aylarda piyasanın bir başka büyük düzeltmeye karşı savunmasız kalmamasını sağlamak için Bitcoin’in aşamalı olarak artmasıbüyük önem arz ediyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin