Önde gelen Bitcoin borsası, piyasada bir ilke imza atıyor!
Önde gelen Bitcoin borsası, piyasada bir ilke imza atıyor!

Dünyaca ünlü kripto borsası CEO’su: “Düzeltmeye rağmen, Bitcoin talebinde düşüş görülmedi”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasanın büyük kripto borsalarından olan çok varlıklı ticaret platformu eToro’nun CEO’su Yoni Assia, Bitcoin’de yaşanan düzeltmenin kripto pazarının uzun vadeli durumu ve büyümesi için olumlu olduğunu söyledi. Ayrıca Bitcoin talebinde düşüş görülmediğine de dikkat çekti.

Ağustos ayı boyunca, Bitcoin fiyatının 8,500 dolardan 5.850 dolara düşmesiyle 2018 yılında içindeki üçüncü büyük düzeltmeyi yaşadık. Ancak, 6,000 dolarlık önemli destek seviyesinin altına düştükten kısa bir süre sonra, dominant kripto para nispeten hızlı bir şekilde yeniden 6.000 dolara yükseldi.

Bitcoin talebinde düşüş görülmedi

8 milyondan fazla kullanıcısı ile küresel finans sektörünün en büyük online işlem platformlarından birini yöneten Assia, piyasa düzeltmesinin kripto pazarı ve endüstrisinin olgunlaşması ile gelecek dönemlerde görülmesi muhtemel ralliler için gerekli olduğunu söyledi.

Gelişmekte olan varlık sınıfı olarak kripto pazarının değerlenmesinde yüzde 78’lik bir düzeltmeden sonra bile Bitcoin talebinde düşüş görülmemesi ile birlikte kripto paralara olan talebin de gerilemediğini vurguladı.

Assia şöyle devam etti:

Görüşümüze göre, son piyasa düzeltmesi piyasanın uzun vadeli gelişimi için oldukça olumlu oldu. Kripto varlıklar hala nispeten yeni bir pazar. Bunun gibi yeni ortaya çıkan teknolojiler çoğu zaman ilk dönem değerlerinde dalgalanmalar görür. Son zamanlarda deneyimlediğimiz pazar düzeltmeleri fiyatları dengeliyor. Ve sektörü daha sağlam hale getirmeye yardımcı oluyor. Bununla birlikte, bu düzenlemelere rağmen, dijital varlıklar taleplerinde ciddi bir düşüş görmedik.

Assia, aynı zamanda elde edilen eToro pazar verilerine dayanarak, kripto piyasasının üstel hızda büyümeye devam etmesi nedeniyle Bitcoin talebinin yakın gelecekte yavaşlamayacağını da sözlerine ekledi:

Piyasada olgunlaştıkça, daha fazla yatırımcı portföylerini kriptolar içerecek şekilde genişletirken, yeni yatırımcılar kripto varlıklarına yatırım yapmak için portföylerinde yer açıyorlar. Bu talep yakın zamanda daha fazla insanın kripto varlıklarının potansiyelini fark etmesini sağlayacağından bir yavaşlama beklemiyoruz.

Piyasa yapısında büyük iyileştirmeler görülüyor

Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Ripple gibi diğer büyük dijital varlıkların fiyatlarındaki bu düşüş, özellikle küresel kripto para sektöründeki önemli olumlu gelişmelerin ortaya çıkması nedeniyle yatırımcıların büyük çoğunluğu tarafından beklenmedik bir durumdu.

Ağustos ayında, New York Menkul Kıymetler Borsası, Microsoft ve Starbucks, kripto paraların kullanılabilirliğini ve benimsenmesini geliştirmek için BAKKT adında bir girişim kurdu. Japon ve Güney Kore hükümetleri, geleneksel finansal kurumlar gibi kripto para birimlerini düzenli olarak regüle etme niyetlerini açıkladılar. Çin, Blockchain şirketlerini finanse etmek için 3 milyar dolar harcadı.

Ancak, olumlu haber ve olayların akışına rağmen, kripto para piyasası, ivme eksikliği ile birlikte güçlü bir düşüş trendi gösterdi.

Bazı yatırımcılar, kripto para borsası pazarından iki ila üç kat daha büyük olduğu söylenen tezgâh üstü (OTC) pazarın piyasanın düşmesine neden olduğunu düşünüyor. Yine de, Assia, Hindistan gibi kripto para birimleriyle ilgili şeffaf olmayan politikalara sahip bölgelerin bir varlık sınıfı olarak dijital para birimleri üzerindeki duruşunu netleştirdikten sonra, sektörün daha olumlu ve iyimser gelişmeleri göreceğini düşünüyor. Ve kaçınılmaz olarak büyük dijital varlıkların fiyatını yukarı doğru ivme kazanacağını savunuyor.

Blockchain teknolojisinin potansiyeli dünya çapında hükümetler ve finansal kurumlar için giderek daha açık hale geliyor. Ayrıca, kurumsal yatırımcıların, oyun sahasının merkezine hareket etmek için düzenlemeler konusunda bir açıklık beklediklerini biliyoruz. Assia, yatırımcıların kısa vadeli piyasa haberlerini satın almasıyla oluşan bazı dalgalanmalar görülmesine rağmen, bu alanlardaki gelişmelerin artması ile Bitcoin ve diğer kriptoların fiyatlarının daha yüksek seviyelere çıkmasını bekliyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin