Kripto para madenciliği sektörüne her geçen gün ilgi artıyor
Kripto para madenciliği sektörüne her geçen gün ilgi artıyor

Kripto para madenciliği Çin yasaklarına rağmen artıyor: Bitcoin ise bu yasaklardan kurtulmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli yetkililerin kripto para birimi madenciliğini azaltma çabaları başarısız gibi görünüyor. Ulusal İş Günlüğü’nden gelen bir rapora göre, Ocak ayından Eylül ayına kadar, kripto para madenciliği tarafından tüketilen elektrikte önemli bir artış yaşandı.

Kripto para madenciliği sektörüne her geçen gün ilgi artıyor

Çin’in bu yıl ki elektrik tüketimi Eylül ayına kadar yükseldi. Yerel halkın, Bitcoin madencilik endüstrisi de dahil olmak üzere gelişen hizmet sektörüne büyük talebi oluştu. Ulusal Enerji İdaresi tarafından Çarşamba günü yayınlanan basın açıklamasında önemli bir ekonomik gösterge olarak kabul edilen elektrik tüketiminin arttığı açıklandı.

Çin, dönem boyunca 516,1 milyar kWh’ye kadar elektrik kullandı. Üçüncül sanayi ve konut elektrik tüketimi, nispeten yüksek bir büyüme oranını korurken, veri merkezi ve Bitcoin madenciliğinin enerji tüketimi ikiye katlandı. Çin şu anda, Bitcoin’in madencilik gücünün yüzde 70’inden fazlasını kontrol ediyor. Dünyanın en popüler kripto para birimini benimsemek için kullanılan karma gücün tekelleşmesi, ülkenin enerji tüketimini de artırıyor. Çünkü Bitcoin madenciliği, Blockchain ağına yeni işlemler eklemek için karmaşık matematik problemlerinin çözümünde yoğun bir enerji süreci gerektiriyor.

Çin yasakları madencilik şirketlerini zarara uğratıyor

Çin’in Bitcoin madencilik havuzlarının çoğu, Sincan, İç Moğolistan, Sichuan ve Yunnan dahil olmak üzere kömür veya hidroelektrik gücü bakımından zengin bölgelerde yer alıyor. Bu seçilmiş yerlerde elektrik maliyetleri ulusal ortalamanın altında. Ancak, Bitcoin madenciliğinin göz korkutucu enerji tüketimi Çin düzenleyicilerinin dikkatini çekiyor.

Ülkenin en büyük internet finansman düzenleyicisi olan Internet Finansal Riskleri İyileştirme Grubu, yerel yönetimlere, kendi bölgelerindeki madencilik şirketlerini “aktif olarak yönlendirmeleri” talimatını verdi. Ancak, girişimin çok az etkisi var. Ekonomik teşvikler tarafından yönetilen yerel yönetimler, bölgelerinde faaliyet gösteren büyük madencilik şirketlerini memnuniyetle karşılıyor. Bu, Çin’de Bitcoin madenciliğinden artan elektrik tüketimini açıklamaya yardımcı oluyor. Ancak, Pekin’in kripto paralara karşı düşmanlığı ve aksine Kanada’nın Québec eyaleti ve İzlanda’nın kripto paralara yönelik ucuz elektrik ve dostça davranışları Çin’de bulunan bazı büyük madencilik havuzlarını zorluyor.

News.8btc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin