488 tane kripto para kodları incelendi
488 tane kripto para kodları incelendi

Kripto para kodları yeni araştırmaya göre yüzde 90 kopya!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, çoğu kripto para kodları şaşırtıcı bir şekilde benzerlik gösteriyor.

488 tane kripto para kodları incelendi

Bu çalışma Çin’in Shaanxi eyaletindeki Netta Lab’i Üniversitesi’nden Xi’an Jiaotong tarafından yapıldı. Araştırmacılar, açık kaynak kodlu kriptoların 488’inin kodunu nasıl değerlendirdiklerini ve benzerlik puanlarını elde etmek için karşılaştırdıklarını gösteriyor. Kripto sektöründe, test edilenlerin %83’ünün %90 oranında veya daha yüksek bir oranda benzer olduğu ortaya çıktı.

Ek olarak, %9’unun %80 ile %90 arasında puan aldığı bulundu. Son olarak, sadece %8’inde %80’in altında benzerlik puanı çıktı. Oldukça iyi bilinen birçok kripto paranın, iyi desteklenmiş birçok projenin klonlar ya da diğer projelerin gerçek hard forkları olduğu ve karma algoritmaya ya da engellemeye yönelik ayarlamalar olduğu oldukça iyi biliniyor.

Endüstrinin daha fazla inovasyona ve daha az taklitçiliğe ihtiyacı var

Netta Lab’in kurucusu Xie Shaoyun, makalede bu durumu şu sözlerle anlatıyor:

Öze geri dönmeli, pratik problemleri çözmeli, kullanıcılar tarafından kullanılabilecek ve kolaylık sağlayacak, gerçek değer ve kullanılabilirlik oluşturulmalı. Gerçek ürünler geliştirecek ve endüstrinin gelişimini gerçek anlamda tanınan değerleri yükselterek yeni araçlar yapmalıyız.

Belki de endüstrinin daha fazla inovasyona ve daha az taklitçiliğe ihtiyacı var.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin