Hindistan'ın menkul kıymet düzenleyicisi, halka arz öncesinde destekçilerin kripto satmasını istiyor
Hindistan'ın menkul kıymet düzenleyicisi, halka arz öncesinde destekçilerin kripto satmasını istiyor

Kripto para katliamı bu hafta ikinci gününe girdi: Peki Hindistan’ın bu duruma etkisi nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto düzenlemeleri için Hindistan’ın tam da planladığı gibi, kripto para piyasası tam anlamıyla kan ağlıyor. Kripto para katliamı satışlarla birlikte artıyor. Kripto para düzenleme taslağı Aralık ayı sonundan önce Maliye Bakanlığı’na iletilecek.

Kripto para piyasası sakinleşmeye başladı

Kripto para çöküşü bu hafta ikinci gününe girdi. Geçtiğimiz hafta pazarda bir başka kan dolaşımı oldu, ancak hafta sonu ticaretinde Bitcoin ve diğer dijital varlıklar kayıpları birleştirdi. Şu anda, varlıkların çoğu, yeni yılların düşük seviyelerini araştırmak için depolandıktan sonra toparlanma girişiminde bulunuyor. Bitcoin, şu an 4.739 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ethereum 124 dolara daldı ama şu an 143 dolar ile dans ediyor. Ripple ayrıca 0,5 doların üzerindeki trendi tersine çevirmeye odaklanmış ancak şu an 0,452 dolar düzeyinde.

Merkez bankası kripto para birimi işlerine ‘yasak’ koyduğu için Hindistan’ın kripto para birimi sektörü belirsizlik içinde. Ülkedeki bankalar, tüm kripto faaliyetinde bulunan işletmeler ile ilişkiyi kesmeye yöneldi ve bir süredir özellikle borsalar zor günler geçiriyor. Bununla birlikte borsa şirketleri, peer-to peer platformlarına güvenirken yasağın ortasında hayatta kalmanın bir yolunu buldular.

Kripto para katliamı devam ederken Hindistan kripto düzenlemelerini hızlandırıyor

Hindistan hükumetinin kripto alanı için düzenleme taslaklarını dikkate aldığı bildiriliyor. Hindistan’daki Finans Bakanlığı tarafından kripto ticareti ve ülkedeki Blockchain endüstrisi için hazırlanan kılavuzların Aralık ayında masaya konması bekleniyor.

Taslak yasa tasarısı, dağıtık defter teknolojisinin (finansal sistemde) kullanımı ve Hindistan’daki dijital para birimi için bir dizi kuralı içeriyor. Hazırlanan taslak Maliye Bakanlığı Komitesi’ne götürülecek. Teslim edildikten sonra, gelecek ayın bitiminden önce komite üyelerine iletilecek.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin