kripto para ile vergi
Kripto para ile vergi ödeme dönemi başlıyor!

Kripto para ile vergi ödeme dönemi başlıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paralar, yakın zamanda hükümetlerin ve özel tüzel kişiliklerin birçoğunun devrim niteliğindeki yeni teknolojiye uyum sağlamaya başlamasından dolayı, günlük işlemler için kullanılabilir. Yeni bir gelişme olarak aktarabileceğimiz konu ise, BitPay’in Florida’daki Seminole County Vergi Toplayıcı Joel M. Greenberg ile resmi bir anlaşma yapmasıdır. Anlaşma gereği Semiole’de Kripto para ile vergi ödemesi yapılabilecek.

Aşamalı olarak devreye alınacak olan projede, artık bu yaz başında başlayacak olan vergi ödemeleri için Bitcoin [BTC] ve Bitcoin Cash [BCH] kullanılabilecek. İlçe sakinleri, sürücü lisansları, kimlik kartları ve hatta emlak vergisi ödemeleri için kripto para kullanılabilecek.

Seminole County vergi toplayıcısı Joel M. Greenberg’in açıklamaları şu şekilde:

Teknolojinin talep üzerine, aynı gün teslimatı ve son derece verimli müşteri hizmetleri beklentisiyle erişebildiği bir dünyada yaşıyoruz. Ve aynı şeyi hükümetimizden beklemeliyiz. Üstlendiğimiz görevin amacı, müşteri deneyimini daha hızlı, daha akıllı ve daha verimli hale getirmek ve 18. yüzyıldan 21. yüzyıla kadar devlet hizmetlerini sunmaktır. Bu hizmetin bir yolu da kripto para birimini ödeme seçeneklerimize eklemektir.

Kripto para mutlaka ahlaki veya ahlak dışı değildir. Bu ahlak ile ilgili olmayan bir teknolojidir. Birçok kullanım alanını gördüğümüz kripto paraların, vergi ödemeleri içinde kullanılabilir olması gayet doğaldır.  Hükümetler yapıları gereği, genellikle yeniliklere karşı duyarsızdırlar. Ancak, gelir toplama söz konusu olduğunda, şaşırtıcı bir şekilde, bunun konunun üzerine yoğunlaşabilirler.

Merkezi işlem birimleri, kredi veya borç yoluyla vergi ödemede ağır bir kesinti yaparlar. Kripto para ve BitPay Visa’nın ortaya çıkması, kamulaştırma deneyimi ile kazan-kazan sağlayarak çok sayıda geçmiş sorunu ortadan kaldırıyor. İlgilenenlerin daha başka bir dönüşüm yapmaları gerekmiyor ve hükümetler ücretlerden tasarruf ediyor.

BitPay uyum sorumlusu  Jeremie Beaudry konuyu şu şekilde detaylandırdı:

Bitpay, finans endüstrisinde devrim yaratmanın, ödemeleri küresel ölçekte daha hızlı, daha güvenli ve daha ucuz hale getirmek için Blockchain’in potansiyelinden doğdu. Seminole vergi dairesi ile ilk devlet anlaşmamızı gerçekleştirerek, Bitcoin ve Bitcoin Cash ile sorunsuz ve kolay şekilde ödeme kabul edilmesini sağladık.

BitPay ve Seminole County anlaşması ile Bitcoin Cash ve Bitcoin’in neredeyse her türlü ödemede kullanılabilecek.

Kripto para ile vergi ödeme alternatif ödeme yöntemlerine göre daha güvenli

Para doğrudan takip eden  iş günü itibariyle ilçe vergi tahsildarının hesabına ödenecek. Yerel yönetim ise, fiyatlardaki düşüşten ve dalgalanmalardan etkilenmeyecek. BitPay, basın bültenlerinde, bir itme işlemiyle, kullanıcının faturasını ödemek için gereken Bitcoin veya Bitcoin Cash miktarının gönderimi konusunda taahhütte bulunuyor. Bu, geleneksel kredi kartı sahtekarlığını ve kredi kartları ile ilişkili kimlik hırsızlığı risklerini ortadan kaldıran bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Şirketin alacağı ücretler de sadece oldukça düşük oranlar olacağı bildirilmektedir. Vergilerini ödemek isteyenler için, işlemciye bilgisayarlardan veya akıllı telefonlardan erişim sağlanabilecek.

ambcrypto

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin