Dünyanın en büyük varlık yöneticisi Bitcoin ile
Dünyanın en büyük varlık yöneticisi Bitcoin ile "yakından" ilgileniyor!

Portföy şefleri, kripto para hedge fonu kurmak için dünyanın en büyük varlık yöneticiliğinden istifa etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BlackRock’da çalışan iki kıdemli portföy yöneticisi,  bir kripto para hedge fonu kurmadan önce istifalarını sundular.

BlackRock’un sabit getirili varlık tahsis bölümünü yöneten kıdemli portföy yöneticisi Michael Wong ve diğer sabit gelir uzmanı Adam Grimsley, Prime Factor Capital’ı kurmak için dünyanın en büyük varlık yönetim şirketinden ayrıldılar. Financial News raporuna göre ikiliye, Oxford’la yetişmiş bir matematikçi olan Nic Niedermowwe de katılacak. Niedermowwe, konu ilgili yaptığı açıklamada ise şunları söyledi;

Kripto para birimlerine girme beklentisi içinde olan yatırımcıların sayısız sorunları var. Birçoğu nasıl çalıştığını, nasıl kurulacağını, nasıl pay edileceğini – ister bitcoin isterse bir dizi kripto para birimi satın alsınlar- ve uyumluluk sorunlarını bilmiyorken, onları güvenli bir yerde saklamak büyük bir endişe kaynağıdır.

Kripto para hedge fonu, diğer portföy yöneticilerine ilham olabilir

Fon, birçok kripto para birimi hedge fonlarına kıyasla, nispeten küçük miktarda yönetim ile 10 milyon pound varlık elde etmeyi amaçlıyor. Eski Fortress yöneticisi Mike Novogratz, bu planları kripto odaklı bir ticaret bankası açma lehine kapatmadan önce 500 milyon dolarlık bir fon piyasaya sürmeyi planlarken, örneğin BlockTower Capital, geçtiğimiz günlerde, 140 milyon dolar elde ettiğini açıkladı. Bununla birlikte, Prime Factor Capital’in yaratılması, köklü firmalardaki portföy yöneticilerinin yetenekli Kripto yatırımcılarına sağlanan bu çok büyük getirileri kovalamak için işten ayrılmasına  bir örnektir.

Trend, büyük firmaların büyüyen varlık sınıfında bahis oynamaktan çekinmemeleri ve bazı finansörlerin varlığına yönelik açık düşmanlıkları nedeniyle daha da kötüleşti. Örneğin BlackRock CEO’su Larry Fink, bitcoin’i “kara para aklamanın bir indeksi” olarak adlandırıdı. Vanguard’ın kurucusu Jack Bogle geçtiğimiz günlerde yatırımcılara “veba gibi olan Bitcoin’den kaçının” tavsiyesinde bulundu.

Niedermowwe, konu ile ilgili yaptığı açıklamada ise şöyle devam etti;

Piyasa halen erken bir aşamadadır.Büyük bir kurumsal varlık yöneticisinin yeni bir varlık sınıfı önermesi ender görülür. Özellikle pazarın orada olduğunu hissetmiyorsa. Zamanlarını beklemeleri şaşırtıcı değil. Biz ise bunu bir fırsat olarak görüyoruz.

ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin