Hindistan,bitcoin,blockchain
Hindistan,bitcoin,blockchain

Hindistan hükümeti Bitcoin’i yasaklamıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan Birlik Maliye Bakanı Arun Jaitley, yıllık bütçe konuşmasında bugün Güney Asya ülkesinin kripto para birimini yasal olarak tanımadığını söyledi. Hükümetin Bitcoin ve diğer kripto para birimleri nin kullanımını durdurma niyetini bir kez daha belirtti. Jaitley açıklamasına şöyle devam etti:

Hükümet, kripto para birimlerine yasal ödeme yönetemi veya madeni para olarak statü vermeyi düşünmemekte ve gayri meşru faaliyetlerin finansmanında, ödeme sistemlerinin herhangi bir bölümünde bu kripto varlıkların kullanımını önlemek için tüm önlemleri alacaktır.

Yasaklama söz konusu değil

Bununla birlikte, Jaitley Bitcoin veya kripto para ticaretini yasaklama konusunda hiçbir şey söylemedi. Aslında hükümet bunun yerine, geleneksel ödeme sistemlerinde blockchain teknolojisinin kullanılmasını teşvik edeceğini ve bunun Hint hükümetinin yasal ödeme aracı olmasa da kripto paraların arkasındaki değer gördüğünü gösteren olduğunu iddia etti.

Hindistan, Bitcoin ticareti için en büyük pazarlardan birisidir ve her 10 işlemden 1’i bu güney asya ülkesinde gerçekleşir. Hindistan hükümeti uzun zamandır kripto para birimlerine olumsuz bakıyor. 2017 yılının aralık ayında yaptıkları açıklamada kripto paraları ponzi sistemlerine benzediğini söylemişti. Yapılan açıklamalarda şunlar denilmişti:

Kripto paralar herhangi bir içsel değere sahip değildir ve herhangi bir varlık türü tarafından desteklenmemektedir. Bitcoin ve diğer kripto paraların fiyatı bu nedenle tamamen spekülasyonlara bağlı olarak dalgalanma ve ani iniş çıkışlar yapıyor. Ponzi düzenlemelerinde görülen türden bir yatırım balonu riski var ve bu da yatırımcıları özellikle de perakende tüketicilerin zor kazanılan paralarını kaybederek ani ve uzun süreli çarpılma riskiyle sonuçlandırabilir. Tüketicilerin bu gibi Ponzi düzenlemelerinde sıkışmayı önlemek için dikkatli olmaları ve son derece temkinli davranmaları gerekir.

Hindistan hükümeti ve merkez bankası kripto paralara mesafeli

Yine de resmi ifadelerin dışında kripto para birimlerinin Hindistan’da ticaretini ve kullanımını fiilen durdurmak için herhangi bir hamle yapılmadı.

Hindistan Merkez Bankası, güvenliklerini tehlikeye atmanın yanı sıra bireylerin finansal, operasyonel ve hukuksal risklere maruz kaldıklarını iddia ederek kripto para yatırımcılarına Aralık 2013’ten bu yana üç kez uyarıda bulundu. Bazı Hintli bankalari Hintli kripto para borsalarının hesaplarını geçici olarak kapatmıştı.

Yine de, her ay yüz binlerce yeni Hint hesabı kripto para borsalarında açılıyor ve şimdilik Jaitley’nin açıklamasının önemli bir etkisinin olacağını düşünmek için çok az sebep var.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin