Kripto para hedge fonları her geçen yıl daha fazla artıyor
Kripto para hedge fonları her geçen yıl daha fazla artıyor

Kripto para hedge fonları ayı piyasasına rağmen artmaya devam ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para analiz firması Autonomous Next’in yaptığı bir çalışmaya göre, kripto para hedge fonları tutarı 2016’dan bu yana hızlı bir büyüme gösteriyor. Ayrıca çalışmada kripto hedge fonlarının toplamının 10 milyar dolar değerindeki varlıkları yönettiği görülüyor.

Kripto para hedge fonları her geçen yıl daha fazla artıyor

Bitcoin’in 2009 yılında piyasaya sürülmesinden sonra, 2014 yılına kadar 12 adet kripto hedge fonu vardı. 2014’ün sonunda ise 27 kripto hedge fonu vardı ve bu tarihte Bitcoin’in fiyatı ilk defa 1.000 ABD dolarını gördü. 2014’teki büyüme nedeniyle, hedge fonlarının miktarı her geçen yıl daha fazla artıyor. 2015’te 35 olan  kripto hedge fonları, 2016’ya kadar 56’ya ulaştı.

2017 yılında Bitcoin’in yükselen popülaritesi diğer birçok kripto parayı harekete geçirdi. Bu durum 2017 sonuna kadar kripto hedge fonlarının %348’lik bir artışla 251 adete ulaşmasına neden oldu.

Ayı piyasasında hala kripto hedge fonları oluşuyor

Kripto para alanında riskten korunma fonlarının oluşumu, kripto paraların fiyat durumunda etkilense de, ayı piyasasında hala kripto hedge fonları oluşuyor. Örneğin, Bitcoin için bugüne kadarki en büyük yıl olmayan 2018’i baz alırsanız, kripto hedge fonlarının sayısında %24’lük bir artış olduğunu ve toplamda bu yılda 312 adet hedge fonu bulunduğunu görebilirsiniz.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin