Bank Of Australia: İnanılmaz Blockchain başarısı
Bank Of Australia: İnanılmaz Blockchain başarısı

Commonwealth Bank Of Australia: İnanılmaz Blockchain başarısı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Pazartesi günki basın açıklamasına göre, Blockchain teknolojisine sahip yeni bir küresel ticaret denemesi, Commonwealth Bank of Australia tarafından başarılı olarak nitelendirildi.

Tedarik zinciri sürecinin birçok yönünü geliştirmek için, Commonwealth Bank of Australia, dağıtılmış defter teknolojisi (DLT), IoT ve akıllı sözleşmeler gibi en yeni çözümleri, gönderileri takip etmek için tek bir platformda birleştirdi.

Yeni Ethereum Blockchain tabanlı platformun yanı sıra, beş Avustralyalı ve uluslararası tedarik zinciri lideri ile yapılan işbirliği sayesinde, 17 ton badem başarıyla Melbourne’dan Hamburg’a sevk edildi.

Commonwealth Bank of Australia yeni teknolojiyi değerlendirdi

CBA deneyinin yürütüldüğü yeni platformun küresel ticaretin önemli noktaları olan operasyonları, dokümantasyonu, finansmanı, konteynır bilgilerini, görevlerin ve nakliye belgelerinin tamamlanmasını, amaca uygun inşa edilen bir Blockchain’e yerleştirmesi hedeflendi.

Küresel ticaret tedarik zinciri yönetiminde Blockchain kullanmak şimdiye kadarki en büyük Blockchain çabalarından biri olarak gösteriliyor.

CBA’nın Endüstriyel ve Lojistik Genel Müdürü Chris Scougall, deneyin başarılı bir şekilde hayata geçirildiğini, çevik, verimli ve şeffaf bir modern küresel tedarik zinciri fikrini kaydettiğini söyledi.

Blockchain deneyindeki dört adet IoT cihazı yardımıyla sistem, sadece taşınan bademlerin yerini görmek ve izlemekle kalmadı, aynı zamanda konteyner içindeki ürünlerin sıcaklığı ve nemi gibi koşulları da kontrol etti.

CBA, Blockchain’e inanıyor

Banka uzun vadede Blockchain’in, iş ortaklarının idaredeki yükünü azaltmalarına ve müşteriler için sınıfının en iyi hizmetlerini sunmalarına yardımcı olabileceğine inanıyor.

Olam Orchards Avustralya Pty Ltd, Pacific National, Port of Melbourne, Stevedore Patrick Terminalleri ve nakliye şirketi OOCL Limited, deneyimin başarılı bir şekilde yürütülmesi için CBA ile birlikte çalıştı. Avustralya IoT sağlayıcısı LX grubu ise yazılım ve donanım ekipmanı sağladı.

Tedarik zinciri ile bir Blockchain tabanlı sistemin entegrasyonunun maliyet, güvenlik ve zaman çerçevelerini iyileştirmesi bekleniyor ve Accenture, Boeing ve Alibaba gibi global şirketlerin bile bu modelle çalışan çözümler üzerinde çalışmasının nedeni de tam olarak bu.

zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin