Kripto para hackerları
Kripto para hackerları eskisi gibi rahat değil!

Kripto para hackerları eskisi gibi rahat değil!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hackerla (hırsızlar) yeni teknolojilere uyum sağlayarak online ortamda ciddi mağduriyetlere neden olabiliyor. Email adresleri, şifreler ve kişisel bilgileri ele geçiren hackerlar bu bilgileri kullanarak kripto para yatırımcılarının varlıklarına haksız biçimde el koyabiliyorlar.

Ancak hackerlar eskisi gibi rahat değiller. Kolluk güçleri de hızlı biçimde yeni teknolojilere ayak uydurarak hackerların peşine düşüyor. Modern hırsızları yakalayarak mahkeme huzuruna çıkarabiliyorlar.

Kripto para hackerları rahat değil

Avusturalya’da 400 bin dolar değerinde XRP çalan 25 yaşındaki bayan hacker ve suç ortağı yakayı ele verdi. 2018 yılında bir kripto para yatırımcısının hesap bilgilerini ele geçiren Kathryn Nguyen isimli şahıs, 400 bin dolarlık kripto para hesabını boşalttı.

Mahkeme uzun süren duruşmalar sonucunda hükmünü verdi ve Nguyen’i 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Nguyen, Avusturalya hukuk tarihine girdi. Nguyen Avusturalya tarihinde kripto para hırsızlığı konusunda ilk hapis cezası alan sanık oldu.

Geçtiğimiz yıl ABD’de emlak ve elmas üzerinden piyasaya sahte kripto para sürmeye çalışan bir sözde uyanık girişmci, ABD’li kolluk güçleri tarafından yakalanmıştı. Bu dolandırıcıya ABD makamları 18 ay hapis cezası ve para cezasına hükmetti.

Kısaca hackerlar ve kripto para dolandırıcıları eskisi gibi kolayca vurgunda bulunamıyor. Kripto para borsaları kolluk güçleri ile ortaklaşa çalışarak kripto para hırsızlarının yakalanmasına yardımcı oluyor.

Decrypto.co

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin