Rekor sayıda Ethereum sözleşmesi sona eriyor! Fiyat nasıl etkilenecek?
Rekor sayıda Ethereum sözleşmesi sona eriyor! Fiyat nasıl etkilenecek?

Bitcoin’in 21 milyon arzı var: Peki Ethereum arzı ne kadar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para yatırımcıları bir kripto paraya yatırım kararı verirken baktıkları göstergelerden birisi de ilgili kripto paraların arzı ve piyasaya sürülen miktarı. Eğer bir kripto paranın toplam arzının büyük kısmı piyasa sürüldüyse pump riski görece daha az oluyor.

Bu konuda iki farklı örnek verebiliriz. Son günlerde Bitcoin’e eş fiyat artışı yaşayan yearn.finance DeFi platformunun YFI kripto parasının toplam arzı 30,000 adet. YFI toplam arzının 29,950 adedi piyasaya sürüldü. Ripple’ın toplam arzı yaklaşık 100,000,000,000 adet. Bu kripto para arzının 44.86 milyar adedi piyasaya sürüldü. %55’i ise piyasaya sürülmeyi bekliyor. Ripple’ın yüksek arzı her zaman bir dump korkusu yaşatıyor.

Peki Ethereum arzı ne kadar?

Ethereum’un toplam piyasa arzı konusunda ise zikredebileceğimiz net bir rakam yok. Ethereum, arz artışına yıllık karar veriyor. Her Ethereum bloku başına Ethereum madencilerine 2 ETH ödülü dağıtılıyor. Yıllık kazılan Ethereum blok sayısı yıllık Ethereum arzını belirliyor.

Anthony Pompliano Ethereum arzı konusuna dikkat çeken bir tweet paylaştı. Pompliano, Ethereum arzı konusunda Ethereum yatırımcılarının net bir rakam söyleyemediğini belirtti. Pompliano iddiasını Ethereum’un iyi bir para olmadığı yönünde devam ettiriyor.

CoinMarketCap verilerine göre 112,133,614 adet Ethereum piyasada işlem görüyor. Bu rakamın bile doğruluğu şüpheli. Farklı kaynaklardan yapılan testlerin sonuçlarına göre piyasada işlem gören Ethereum sayısı farklı çıkıyor. Bir analist farklı kaynaklardan hesapladığı Ethereum arzını paylaşıyor. Rakam ise birbirinden farklı.

decrypt.co

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin