Kripto para gizlilik politikalarında değişikliğe gidiliyor
Kripto para gizlilik politikalarında değişikliğe gidiliyor

Kripto para gizlilik politikalarında değişikliğe gidiliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Birliği ülkeleri 2016 yılında Genel Verileri Koruma Yönetmeliği (GDPR) kararı kapsamında kullanıcı verilerinin korunmasın odaklanan bir yasayı onayladı. Bu uygulama ülkeler tarafından iki yıl önce onaylanmasına rağmen geçiş süreci henüz tamamlandı. Ancak 25 Mayıs’ta resmi olarak uygulanmaya başlandı. Bu mevzuat kapsamında kripto para gizlilik politikalarında değişikliğe gidiliyor.

Kripto para gizlilik politikalarında değişikliğe gidiliyor

The Guardian’a göre, yeni Avrupa mevzuatı New York Daily News, Chicago Tribune, Los Angeles Times, Orlando Sentinel ve Baltimore Sun gibi haber sitelerini başta olmak üzere birçok web sitesini etkileyecek. Yönetmeliğe uyum sağlamayan platformlar yıllık cirosunun %20’si veya 20 milyon euroya kadar para cezasına tabi tutulacak.

Bir kripto para cüzdan platformu olan Xapo, Bitcoin satın almak için bir bürosu değiştirdi ve Bitcoin’in fiata dönüştürülmesi için bir banka kartı da sunuyor. Xapo ayrıca Avrupa Birliği’nin yeni gizlilik yönetmeliğinin gerekliliklerini karşılamak amacıyla hizmet politikasını güncellediklerini belirtiyor. Xapo aynı zamanda, kişisel verilerin korunmasının kendileri için öncelikli bir konu olduğunu da vurguluyor. Xapo kullanıcıların GDPR kapsamında gizlilik haklarını nasıl kullanabilecekleri şu sözlerle açıkladı:

Şeffaf olmak ve bilgilerinizi güvende tutmak bizim için çok önemli. Bu yüzden bu değişiklikleri yapmaya tamamen kararlıyız. Güncellenmiş Gizlilik Politikası, Xapo kullanıcıları için 25 Mayıs 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Kripto para platformları yeni düzenlemeye uyum sağlamaya çalışıyor

Kripto para madencileri için bulut madenciliği hizmeti sunan Genesis Minnig, Avrupa Birliği’nin güncellenmiş gizlilik politikasına uyum sağlamak için politikalarında değişiklikler yaptığını ve değişikliklerin kullanıcıların hizmetlerini kullanma şeklini etkilemeyeceğini belirtiyor. Geliştiricilerin, ICO’ların ve kripto girişimlerinin en çok kullandıkları blog platformlarından biri olan Medium, coğrafi konumlarına bakılmaksızın Avrupa Birliği’nin gizlilik yasalarına uyum sağlayacaklarını açıkladı.

Polybius Vakfı, gizlilik politikalarında yaptığı önemli değişiklikleri açıkça belirtmeden topladıkları kişisel veriler ve onların nasıl kullanılacağı konusunda bazı değişiklikler yapacaklarına belirtiyor. Ayrıca Polybius Vakfı, kişisel verilerin işlenmesi ve saklanması adına ayrıntılı bilgilerin müşterilere gönderildiğini de vurguluyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin