Bithumb’da bazı kripto para fiyatları anormal bir artış gördü
Bithumb’da bazı kripto para fiyatları anormal bir artış gördü

Kripto para fiyatları fırladı! Hangi borsada kripto paralar yüzde 600 daha pahalı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bithumb’da geçtiğimiz günlerde bazı kripto para fiyatları anormal bir artış gördü. Ethos gibi tokenler, sadece Güney Kore borsalarındaki ortalama değerinin altı katına çıktı. Birçok kişi, bu gülünç derecede yüksek fiyatları yerel kripto para yatırımcılarının son aylarda alışmaya başladığı Kimchi Primi’ne atfetmeye başladı.

Bithumb’da bazı kripto para fiyatları anormal bir artış gördü

Bilmeyenler için Kimchi Primi, Güney Kore borsalarındaki ve diğer borsalardaki kripto para birimi fiyatları arasındaki farkı tanımlamak için kullanılan bir terim. Bitcoin değerleri, kripto para birimi Aralık ayında tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığı için ortalama piyasa fiyatlarından %30 daha fazlaydı. Bu rakamı perspektife koymak için, Bitcoin Coinbase gibi borsalarda 19.500 dolardan işlem görmeye devam ederken, Güney Kore borsalarında Bitcoin fiyatları 25.000 dolardı.

Ancak Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu Başkan Yardımcısı’nın açıklamasında belirtildiği gibi prim devlet uygulamalarının doğrudan bir sonucu olarak azaldı. Kim Yongbeom konuya yönelik şunları söyledi:

Hükümetin pratik politikaları Kimchi Primi’nin Güney Kore’de kaybolmasına neden oldu. Zirvede, yerel kripto para borsaları pazarındaki “Kimchi Premium” talep ve spekülasyonda olağan dışı artış nedeniyle %50’ye ulaştı. Şu an itibari ile kripto paraların fiyatı, Güney Kore borsalarında diğer piyasalarla neredeyse aynı.

Bithumb hack saldırısına maruz kaldı

Diğer Kore borsaları için bu durum söz konusu olsa da, Güney Kore’nin en önde gelen kripto para borsası için, konu sadece büyüdü. Haziran ayında Bithumb, 30 milyon dolarlık kripto paranın çalındığı bir hack saldırına maruz kaldı. Borsa, bu saldırının ardından para yatırma ve çekme işlemlerini kapattı. Herhangi bir borsanın işleyişi için gerekli olan bu iki temel özelliğin hala kapalı olması büyük olasılıkla alıcıların emirleriyle eşleşmeye yetecek kadar satıcı bulunmadığı bir duruma neden oldu. Böyle olunca arz ve talep kanunları göz önünde bulundurulduğunda fiyatlar yukarı çıktı.

Birçok kripto parada önemli fiyat farklılıkları görüldü

Borsadaki diğer kripto para birimleri de ciddi olmasa da, benzer sorunlarla karşılaştı. Bu nedenle Bithumb’da Ethos dışında; NEM, Aeternity, TenX, Ox ve Augur gibi birçok kripto parada da önemli fiyat farklılıkları görüldü. Güney Kore merkezli borsada fiyat makasının bu kadar açılmasının ardından CoinMarketCap, Bithumb’un fiyatlandırma istatistiklerini platformlarında gösterilen hacim ağırlıklı rakamlardan çıkardı. Bu muhtemelen kötü niyetli kişiler tarafından doğrudan manipülasyonun sonucu olmasa da, Kimchi Premium olayları bazı düzenleyicilerin ilgisini çekebilir.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin