kripto para
Kripto paraların faydaları ve Neden PayPal Bitcoin Haberleri olumsuz tepkiler aldı

Kripto paraların faydaları ve Neden PayPal Bitcoin Haberleri olumsuz tepkiler aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

PayPal kısa süre önce, kripto para için katalizör olan bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlayacağını duyurmuştu. Ancak, bu haberden herkes memnun olmadı ve PayPal’ın duyurusu fintech topluluğundan karışık tepkiler aldı.

Vadim Grigoryan, stabilcoinlerin günlük yaşamda kullanılmasına olanak tanıyan bir ödeme sistemleri ve çözümleri sağlayıcısı olan Lunu’nun kurucu ortağı. Şirket, müşterilerin pahalı takas komisyonları olmadan bireysel işlemlerinde satış noktasında yerel para birimi olarak kripto para birimini harcamalarına olanak tanıyan bir mobil terminal ve işleme hizmeti başlattı.

Vadim bu noktada dijital kripto para birimlerinin ekonomiye olan faydalarını ve PayPal’ın haberlerinin neden o kadar iyi olmadığını tartışıyor.

PayPal’ın kripto ekosistemine girmesiyle ilgili son haberler, blok zincir toplulukları arasında büyük bir coşkuya neden oldu. Ödeme devi, hizmetlerini genişletmek için kripto şirketlerini satın alma planını duyurdu ve merkez bankası dijital para birimlerine (CBDC) kapıyı açtı. Bu, kripto topluluğu için iyi bir haber olsa da, kripto ile ilgili konularda farkındalık yarattığı için müşteriler PayPal’ın hüküm ve koşullarından bilgi sahibi olmalı.

Şirket, kullanıcıların hâlihazırda sahip oldukları kriptoları içe aktarmalarına izin vermeyecek ve hâlihazırda müşterilerin sahip olduğu üçüncü taraf cüzdanlarla etkileşimleri devre dışı bırakacak. Kriptolar ne ithal ne de ihraç edilemez. Ayrıca, kullanıcılar her seferinde PayPal’ın Hüküm ve Koşullarını izleyerek ve potansiyel olarak döviz kuru kayıplarına yol açarak Pay Pal’dan alışveriş yapabilir ve PayPal’a satış yapabilir. Son olarak, özel anahtarların yokluğunda kullanıcılar kriptolarına bile erişemeyecek.

Dolayısıyla, bu haberin Bitcoin‘i topluluklara yayma ve kripto hakkında farkındalık yaratma faydası olsa da, PayPal kesinlikle kripto para birimlerini demokratikleştirmiyor. Bu durumda, Bitcoin kullanıcılarına bir para birimi yerine bir varlık olarak sunuluyor diyebiliriz.

Kripto para birimlerinin ekonomi için temel faydaları

Blok zincirin merkezi olmayan doğasından kaynaklanan ana fayda, verilerin güvenliğidir. Bu, verileri tek bir konumda depolamak yerine, teknolojinin küçük veri yığınlarını bir bilgisayar ağına dağıtarak veri kaybı riskini en aza indirdiği anlamına gelir. Üstelik kripto para birimleri enflasyon gibi politik risklere tabi değildir. Bu nedenle Arjantin gibi yüksek enflasyon oranlarına karşı gerçek koruma sağladıkları ülkelerde ivme kazanıyorlar. Kripto para birimleri de sınırsızdır ve kullanıcılar ulusal sınırlara bağlı kalmazlar.

Kriptoların birçok faydası var ve farklı kullanıcı gruplarının genellikle kendi motivasyonları olduğu için listeyi daha da uzatabiliriz. Bazı kullanıcılar yüksek enflasyona karşı koruma isterken, diğerleri kendilerini şeffaflık, açıklık ve adalet üzerine odaklanan yeni değerlerle yeni bir neslin parçası olarak tanımlamaya çalışıyor.

Şirketler için teknolojik bir avantaj da var. Kripto ödemeleri sadece daha hızlı ve daha güvenli değil, aynı zamanda üçüncü taraf sağlayıcılar dahil olmadığından daha ucuzdur ve potansiyel olarak yüksek ücretler veya komisyonlar yoktur. Şirketler, bazen pahalı aracıları ortadan kaldırarak ve ödemeleri daha hızlı alarak büyümelerini artırabilecek ve uzun vadede daha iyi performans gösterebilecekler.

Perakende sektörü bu yeni para birimlerinden nasıl yararlanabilir?

Kripto paraların şirketler için teknolojik faydalarını zaten vurguladık, ancak perakendeciler için çok sayıda ek fayda var – özellikle bu kilitlenme ve ekonomik durgunluk dönemlerinde. 2020 yılında dünya genelinde 101 milyonluk sembolik eşiğe ulaşan kripto kullanıcı sayısıyla nispeten büyük bir müşteri segmenti oluşturuldu. Perakendecileri, sayıları sürekli artan yeni, daha genç, daha varlıklı kitlelere açar. Kriptolar ile ürünleri ve hizmetleri arasındaki boşluğu doldurabilen şirketler bu nedenle yepyeni bir müşteri tabanına erişebilecek. Ancak buna rağmen, çok az işletme kriptoyu bir ödeme aracı olarak kabul ediyor.

Ödeme yöntemlerinin çeşitliliğini genişletmek, perakendecilerin müşteri hizmetleri üzerinde de olumlu bir etkiye sahip olabilir. Bu da sonuç olarak markaya daha fazla değer katıyor, onu yenilikçi olarak konumlandırıyor ve geniş bir paydaş yelpazesi için daha çekici hale getiriyor.

Lüks markalar neden kripto paraların erken benimseyenleri olacak?

Avrupa’daki lüks markalar, kripto paraların gelecek vaatlerine inandıkları için bunlara ilk çekilecekler olacak – aynı zamanda yeni neslin değerlerini de yansıtacak. Avrupa’daki kripto para birimleri, lüks markaların uluslararası ve genç nesillere ulaşırken ilişkilendirilmeye çalıştıkları değerler olan adalet, şeffaflık ve açıklıkla ilişkilendirilir.

Lüks markalar genellikle gelecek vaatlerine güvendiklerinden, kripto para birimlerini tanıtmak, rekabet avantajı elde etmelerine yardımcı olabilir. Lüks sektörü de hali hazırda yoğun bir şekilde, yüksek profili onaylamaya odaklanmıştır. Sonuç olarak, en yenilikçi ödeme yöntemlerini benimsemek perakendecilerin ek bir maliyet olmadan daha varlıklı kitlelere ulaşmasına yardımcı olabileceğinden, dijital ödemelere yardımcı olan donanım bile şık bir tasarımla karıştırılmış en yüksek kalite standartlarını karşılamalıdır.

Ayrıca, bir örnek olarak, Courbet kısa süre önce müşterilerine kripto paraları ödeme seçeneği olarak sunan Avrupa’daki ilk kuyumcu markası oldu. Courbet, laboratuarda tasarlanan elmasların ve geri dönüştürülmüş altının kullanımının savunucusu olarak, değerlerinin bu yenilikçi ödeme yönteminde bir yansımasını gördü.

thefintechtimes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin