En iyi kripto para yatırım stratejisi hangisi? Usta analist açıkladı
En iyi kripto para yatırım stratejisi hangisi? Usta analist açıkladı

Kripto para ekosistemini bir ileri seviyeye taşıması muhtemel iki önemli gelişme

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasalarında yükseliş trendi olarak dile getirilen boğa piyasasının devam etmesi ve piyasadaki son belirsizliklerin giderilmesi, kripto para endüstrisinin dört gözle beklediği bir gelişmeler.

2017 yükselişinin ardından piyasaların tamamen aşağı gitmesini engelleyen bazı gelişmelere tanık olduk. Bu durumda düşüş trendinde dalgalı seyirler görmemizi sağladı. Son önemli gelişmelerde Facebook’un kripto para projesi Libra, gündeme otururken Ripple’un Samsung ödeme işlemcisi Sentbe’ye entegre olması kayda değer olarak görüldü. Bu gelişmeler arasında kripto para dünyasını tümden değiştirme potansiyeline sahip olduğu düşünülen Libra, henüz hayata geçmeden birtakım yaptırımlar ile karşı karşıya kalıyor.

Şu anki belirsizlikler ve olumsuzluklara rağmen kripto para ekosisteminin geleceği oldukça umut verici gözüküyor.  Örneğin içeriğimizde değineceğimiz iki gelişme özellikle kripto para pazarlarının seviye atlaması için son derece önemli gözüküyor.

Yükselişi tetikleyeceği düşünülen Ethereum 2.0

Düğümde stoklanan ETH miktarı ile doğru orantılı olan bu yükseltme, kötü bir şey gibi görünmüyor. ETH 2.0 tamamen hisse ispatı (PoS) ile ilgili ve oldukça etkileyici. Her ne kadar Ethereum bu mimari uygulamanın asıl sahipleri olmasa da, onu zaten çok yönlü ve sağlam ağlarına entegre etmek, ikinci en büyük kripto paranın yeni zirvelere ulaşmasını sağlayabilir. Ethereum topluluğu ilk kez bu kadar heyecanlandı. 2020’nin ilk çeyreğinde hayata geçecek olan Ethereum 2.0 ile bazı yorumcular, Ether’in Bitcoin’i geçeceğini bile iddia ediyor.

PoS harekete geçirildiğinde,kripto alanında iki milyon düğümde olacağından pazar, kripto alanında yüzde on beş (% 15) Ethereum’a dokunmaya ihtiyacı olmayacak. Sistemin o kadar verimli olduğu varsayılmaktadır ki, mevcut altı milyon ETH madenciliği yerine, yılda bir milyon ETH madenciliği olacağı tahmin ediliyor.

2020 2. çeyreğindeki Bitcoin ödül yarılanması

Bitcoin geçmişinde görülen iki halvening sonrasında Bitcoin fiyatında önemli yükselişler kaydedildi. Bitcoin arzını büyük ölçüde etkileyen ödül yarılanması olayı, arza bağlı olarak talebi de tetikleyeceği düşünülüyor. Ortak görüş, arz daralmasından dolayı kıtlaşacak olan Bitcoin’e talebin daha çok artacağı ve bu durumunda kripto paranın fiyatını muazzam şekilde artıracağı yönünde.

Piyasanın en büyük iki kripto parasıyla direkt ilgili olan bu iki ayrı olay, kripto para sektörünü yeni bir seviyeye taşıyacak potansiyele sahip. Bunun yanında kurumsal yatırımcıların ilgi artışı ve kripto paraların bir ödeme aracı olarak kullanımının her geçen gün artması, kripto ekosistemini sadece bir yatırım aracı olarak değil çok yönlü olarak gelişmesine imkân tanıyacak.

cryptopolitan

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin