Meksika’da kripto para ile ödeme dönemi başladı
Meksika’da kripto para ile ödeme dönemi başladı

Meksikalı milletvekilleri kripto para düzenlemeleri yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Meksika’daki milletvekilleri, ülkedeki kripto para birimleri de dahil olmak üzere, fintech’i düzenlemek için hazırlanan bir tasarı geliştirdikleri bildirildi. Kripto para düzenlemeleri taslak olarak sunuldu.

Kripto para düzenlemeleri taslağı sunuldu

Reuters’e göre, yasa tasarısı Perşembe günü meclisin alt meclisi olan Meksika Milletvekilleri Odası tarafından kabul edildi ve yasa yürürlüğe girmeden önce Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto’nun imzasını bekliyor.

En son yasal düzenleme, ülkenin senatosundan aralık 2017’de kripto paraların durumu hakkında kesinlik kazandırmanın yanı sıra teknolojinin, kara para aklamak gibi yasadışı faaliyetlerde kullanılmasını önlemek için tasarlanan yasanın önünü açan önceki bir yeşil ışığı izliyor.

Rapor edilen çerçevede, kripto para birimlerinin Meksika’da yasal ihale olmadığını ve bu durumun 2017 yılının başında ülkedeki Merkez Bankasından gelen yorumlarla aynı hizada olmadığını ortaya koymayı amaçlıyor. Yerel bir raporda, Bancode’nin o zamanki valisi olan Agustin Carstens Meksika: “Bitcoin bir para olarak değil, bir emtia olarak kabul edilmelidir” dedi.

Buna ek olarak; tasarının kripto para alışverişi operasyonunu, ülkenin Merkez Bankasının gözetiminde tutmaya çalıştığı belirtildi.

İkinci bir yasa tasarısı gelebilir

Reuters’in raporunda; genel olarak hazırlanan tasarının, Meksika Menkul Kıymetler Komisyonu, Merkez Bankası ve önümüzdeki aylarda Maliye Bakanlığı gibi diğer mali düzenleyiciler tarafından ikincil bir yasanın daha da gelişeceğini görüyoruz.

Değişikliklerin, kripto para firmaları tarafından fon artırma gibi faaliyetlerle ilgili kurallar getirmesi bekleniyor.

CoinDesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin