Dünyanın en çok kullanılan kripto para birimi hangisi? Bitcoin değil!
Dünyanın en çok kullanılan kripto para birimi hangisi? Bitcoin değil!

Deutsche Bank: “Merkez bankaları kararları Bitcoin’e olan talebi artırıyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkez bankası (FED) potansiyel faiz oranı ile ilgili kararı öyle görünüyor ki son Bitcoin (BTC) yükseliş dalgasının sebeplerinden birini oluşturuyor. Deutsche Bank yöneticisi Jim Reid bu konuyu değerlendirerek CNBC’ye çarpıcı bir röportaj verdi.

Deutsche Bank Küresel Temel Kredi Stratejisi Başkanı Reid’in görüşleri şu şekilde oldu:

Merkez bankaları bu kadar agresif olacaksa, alternatif para birimleri biraz daha çekici olmaya başlar.

Dünya ekonomisini kontrol eden MB’ler faiz indirimini gündemine aldı

Reid, dün Fed başkanı Jerome Powell’ın mevcut ekonomik belirsizlik ve enflasyon riskleri arasında bir faiz indirimi niyetinde oldukları yakın tarihli bir konuşmasına atıfta bulundu. Bu nedenle, ABD doları dün büyük para birimleri karşısında değer kaybetti. Bu düşüş ayrıca FED’in birden fazla faiz düşüş yapacağı beklentileri ile tetiklendiği düşüncesiyle doların euro (EUR) karşısında üç ayın en düşük seviyesine gerilemesine neden oldu.

Bu arada, Bitcoin 12.000 doların üzerine çıkarak 2019 zirvesini devam yenilerken piyasa değeri, Nisan 2017’den bu yana ilk kez yüzde 60’dan fazla bir Pazar payı oranıyla 220 milyar doların üzerine yükseldi.

Fiat parada faiz indirimi beklentisi değerini düşürürken Bitcoin değer kazanmaya devam ediyor

Reid ayrıca, son günlerde yapılan kripto para fiyatlarındaki artışa kısmen, Facebook’un white paper’i 18 Haziran’da yayımlanan kripto para projesi Libra‘dan kaynaklandığını iddia etti. O tarihten bugüne kadar Bitcoin, yüzde 30’dan fazla artarak 9.000 dolar bandından 12.600 dolara kadar yükseldi.

Röportajda Reid, daha önce mevcut fiat tabanlı para sisteminin istikrarsız olduğunu ve sonuna geldiğini iddia ettikten sonra merkez bankalarının uygulamalarını hafifletme konusundaki olumsuz tutumunu yineledi. Kasım 2017’de yaptığı açıklamalarla, Aralık 2017’deki Bitcoin’in 20.000 dolarlık tüm zamanların en yüksek rekorunu takiben, Reid bankaların sürekli para basmasını eleştirerek, bunun kâğıt paranın sonunu getireceğini düşündüğünü söyledi.

Fakat faiz indirimi düşüncesine sahip tek ülke ABD değil. Geçtiğimiz haftalarda, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi de benzer şekilde yeni faiz indirimlerine işaret etmişti.

Fiat para bollaşma yolunda ilerlerken Bitcoin daha kıt olmaya yolunda

Morgan Creek’in kurucusu Anthony Pompliano bu ayın başında Mayıs 2020’de gerçekleşeceği hesaplanan halving olayına dikkat çekerek piyasayı mükemmel bir fırtınanın beklediğini söylemişti. Attığı bir başka twitte ise fiat ve Bitcoin arzı ile ilgili güzel bir özet geçiyor. Öyle ki faiz oranlarının düşmesi, para basılması majör fiat paraları bollaştırırken değerinin düşmesine neden oluyor. Fakat halving’e uğrayacak olan Bitcoin önümüzdeki günlerde daha da kıtlaşmaya devam ediyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin