Kripto para borsası Zebpay, adlarını taşıyan dolandırıcılar için kullanıcılarını uyarıyor
Kripto para borsası Zebpay, adlarını taşıyan dolandırıcılar için kullanıcılarını uyarıyor

Kripto para borsası Zebpay, adlarını taşıyan dolandırıcılar için kullanıcılarını uyarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Zebpay, adlarını taşıyan dolandırıcılar için kullanıcılarını uyarıyor. Cuma günü, kripto para borsası Zebpay resmi blog yazısı üzerinden adlarını kullanarak dolandırıcılık yapıldığı duyurdu. Kullanıcılar, yatırım yapmadan önce dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıldı.

Kripto para borsası Zebpay, adlarını taşıyan dolandırıcılar için kullanıcılarını uyarıyor

Zebpay, uyarıyor:

Zebpay adına sabit getiriler için kullanıcılara cazip gelen çok sayıda kripto para hesabı olduğunu fark ediyor. Son zamanlarda bunlardan birinde, diğer kripto para birimleri karşılığında diyetbitcoin satın almak için Zebpay’in desteğinden bahsediyordu. Lütfen Zebpay’in dietbitcoin ile herhangi bir şekilde ilişkili olmadığını unutmayın. Play Store ve App Store’daki uygulamamızdan (sırasıyla Google ve Apple) yalnızca desteklenen kripto paraların  satın alınmasını ve satılmasını destekleyen bir kripto para borsasıyız.

 Hint borsaları adına oluşturulan sahte hesaplar oldukça yaygın görülüyor

Sahte hesaplar, farklı Hint borsalarında ve Twitter beslemelerinde görülen oldukça yaygın bir durumdur. Tweetler genellikle, konuşmadan bağımsız olarak, ücretsiz bitcoin veya etherum vermekten bahseder.

Bu gibi sahtekarlıkların başka bir  mağdurunun da Bitbns borsası olduğu açıkça görülüyor. Twitter’daki dolandırıcılık hesaplarının nbitbns, bitbns93 ve bitbns gibi isimleri bulunuyor.

Bu sahte hesaplarda, şöyle bir bir tweet görülüyor:

“500 Bitcoin ve 1000 Ethereum veriyoruz. Katılmak için, aşağıda gösterilen bağlantılarımızı ziyaret edin. ”

Bağlantı tıklandığında  bir hata mesajı alınıyor.

Zebpay, sahte hesaplara karşı harekete geçmek için Twitter ile sürekli olarak etkileşime giriyor. Bu hesaplardan bazıları aşağıda yer alıyor:

Tweets by zebpay37

Tweets by zebpay47

Tweets by zebqay

Tweets by zebpay35

Tweets by abtyjhg

Tweets by hardadungcapp11

Tweets by zturbyxg

Tweets by zebpay

Tweets by zebpay37012882

Borsalar sahte hesaplara karşı kullanıcılarını uyarıyor

Borsalar, bu tür sahte hesaplara karşı bildirimler ve uyarılar gönderebilseler de, nihai olarak, bazı olumsuzluklardan kaçınabilmek için en gerekli şey kullanıcıların kendilerine yardımcı olabilecek sorumlulukları ve sağduyularıdır.

Yaşamdaki kripto paralar için geçerli olan tek kural şudur:

Doğru olamayacak kadar iyi geliyorsa, muhtemelen yanlıştır.

Bununla birlikte, borsalar da kendi zaman çizelgelerine bir tweet takarak insanları bu tür aldatmacalara karşı uyarıyorlar.

crypto-news

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin