bitcoin madencilik maliyeti
Fas’a kurulacak rüzgâr çiftliği ile Bitcoin madencilik maliyetleri en aza iniyor

Fas’a kurulacak rüzgâr çiftliği ile Bitcoin madencilik maliyetleri en aza iniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Brookstone, şirketin Fas’ın güney sahilinde geliştirmeyi planladığı Bitcoin madenciliğini destekleyecek 900 megavat gücünde rüzgâr santrali inşa etmek için fon topluyor. Böylece Bitcoin madencilik maliyetleri yenilenebilir enerji kullanılarak asgari seviyelere çekilebilecek

New York merkezli özel sermaye şirketi olan Brookstone Partners, şu anda Fas’ta Bitcoin madenciliği geliştirme planlarının bir parçası olarak 900 megavatlık bir rüzgâr çiftliği inşa etmek için fon topluyor. 150 milyon dolarlık varlığa sahip olan şirket, Fas’ın güney kesimindeki Dakhla yakınlarında, Manhattan büyüklüğündeki uzak bir arazide hem kripto para kazanma ve hem de temiz enerji kullanarak verileri yönetme fırsatlarını keşfetti.

Planın yürütülmesi için, bu yılın başlarında, Brookstone, sunucularının yanında rüzgâr oluşumunu kullanarak veri işlemeyi yenilenebilir enerji ile birleştirmek projesi olan Soluna’yı kurdu. Şirketin CEO’su John Belizaire, enerji maliyetlerinin dünyanın en düşük fiyatları arasında olacağını iddia etti.

Yeni kurulan şirket bu yıl ICO’dan 100 milyon dolar fon toplamayı planlıyor. Ve Blockchain işlemlerini işleyen kripto madenciliğini ve veri merkezlerini çalıştırmak için kullanılacak olan ilk 36 megavatlık rüzgâr santrali inşa etmeyi planlıyor.

Rüzgar çiftliği Bitcoin madencilik maliyetleri ve diğer veri işleme maliyetlerini aşağı çekecek

Bloomberg tarafından bildirildiği üzere, tüm proje tamamlandığında toplam maliyet 3 milyar doları bulacak. Giderek artan zor hesaplamalar ile yeni Blockchainler oluşturmak için daha güçlü bilgisayarlar gerekli. Ve bu güçlü cihazlar çok kolay ısındığı için soğutma sistemlerine oldukça ihtiyaç duyuluyor. Bloomberg Yeni Enerji Finansmanına göre, bunların tümü potansiyel olarak madencilik faaliyetlerinden elde edilen gelirlerin yüzde 60’ını tüketiyor. Bu nedenle, son derece dalgalı olan kripto pazarında hayatta kalabilmek için, kripto madenciliği işletmelerinin temiz ve ucuz enerji kaynakları bulması gerekiyor.

Soluna’nın rüzgâr çiftliği geliştirme planının CEO’su Belizaire’den alıntı yaparak, projeye çok güvendiklerini ve bu projenin ekosistemde kalıcı olmalarını sağlayacağını söyledi. Bunun yanında artan maliyetlerden dolayı sektördeki bazı firmaların faaliyetlerini bu şartlarda sürdüremeyeceğini de iddia etti.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin