Kripto para borsası Gemini, Nasdaq ile yasa dışı faaliyetleri tespit etmek için işbirliği yapıyor
Kripto para borsası Gemini, Nasdaq ile yasa dışı faaliyetleri tespit etmek için işbirliği yapıyor

Kripto para borsası Gemini, Nasdaq ile ortaklık kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Gemini, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, platformunda ticaret faaliyetlerini izlemek için Nasdaq ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Kripto para borsası Gemini, Nasdaq ile yasa dışı faaliyetleri tespit etmek için işbirliği yapıyor

Gemini, Çarşamba günkü açıklamaya göre, olası herhangi bir fiyat manipülasyonunu veya diğer yasa dışı faaliyetleri otomatik olarak tespit etmek için Nasdaq’ın “SMARTS Market Surveillance” uygulamasını kullanacak.

Nasdaq şu anda anormal faaliyetlerin olduğu pazar yerlerini izlemek için bu teknolojiyi kullanıyor. Nasdaq’ın açıkladığına göre, sistemin bir parçası, tarihsel işlem verilerini gerçek zamanlı etkinlikle karşılaştırır ve döviz ticareti kurallarının ve uygulamalarının potansiyel ihlalleri olabilecek alışılmadık ticaret modellerini araştırır.

Gemini herkes için kurallara dayalı bir pazar sağlamaya çalışıyor

Kripto para birimi borsası, onu özellikle kriptodan kripto eşleştirmelerine ve ABD doları dahil olanlar için ise Bitcoin ve Ethereum ana ticaret çiftlerini izlemek için kullanacak. Ayrıca, Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine bağlı şüpheli faaliyetler de araştırılacak. Gemini CEO’su Tyler Winklevoss, hareketin borsada adil bir pazar sürdürme çabalarının bir parçası olduğunu söyledi ve açıklamasına şunları ekledi:

Gemini, lansmanından beri kapsamlı bir uyumluluk ve izleme programları uyguluyor ki bu da bizim takasımızı ve kripto para birimi endüstrisini bir bütün olarak ele aldığımızı gösteriyor. Nasdaq’ın SMARTS Market Sürveyansı’nın uygulanması, Gemini’nin herkes için kurallara dayalı bir pazar olmasını sağlamaya yardımcı olacak.

Gemini platformuna yeni kripto paralar ekleyecek

Geri adım atan Gemini, son haftalarda borsayı genişletmek için çaba sarf ediyor. Mart ayında şirket, bu sene kendi platformuna özellikle de Bitcoin Cash ve Litecoin’i gibi ilave kripto paralar ekleyebileceğini duyurdu.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin