Güvenlik açıkları ile ilgili 17 madde doğrultusunda incelemeler yapıldı
Güvenlik açıkları ile ilgili 17 madde doğrultusunda incelemeler yapıldı

Kripto para borsalarında önemli güvenlik açıkları bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen bir çalışmada, yerel kripto para borsalarında önemli güvenlik açıkları bulunduğu belirtiliyor. Rapora göre, bulunan en önemli açıklar şifre bilgisi ve cüzdan depolaması ile ilgili.

Güvenlik açıkları ile ilgili 17 madde doğrultusunda incelemeler yapıldı

Güney Kore hükümeti kripto para borsalarını, mevzuat açısından değerlendirmek için denetimler yapıyor. Bu araştırmaları yapan, Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı (KISA), UpBit ve Bithumb dahil olmak üzere toplam 21 lisanslı kripto para borsasını denetledi. Raporda belirtilene göre, güvenlik önlemleriyle ilgili belirlenen 17 madde doğrultusunda incelemeler yapıldı.

Kripto para borsalarının çoğu, dijital varlıkların ticareti ile ilgili Kore yönetmeliklerini göz ardı etti ve değerlendirme ile ölçülen 11 maddede başarısız oldu. Bu maddelerden özellikle altısı uygulaması çok az çaba gerektiren maddeler. Başlıca eksik inceleme konuları; anormal trafik izleme sistemleri, şifreli özel anahtar depolama sistemleri ve şifre güvenlik yönetim sistemlerinin olmaması ile ilgilidir. Bazılarında normal güvenlik sistemi dahi yok.

UpBit, Bithumb ve Coinone en güvenli sistemlere sahip olan borsalar

Kore hükumeti, borsalara Eylül 2018’de tespit edilen konular üzerinde eksikliklerin tamamlanması için bildiride bulundu. UpBit, Bithumb ve Coinone isimli kripto para borsaları, denetlenen borsalar içinde en güvenli sistemlere sahip olan borsalar oldu. Kripto para birimi endüstrisinin güvenliğini artırmak, özellikle binlerce kullanıcıyı etkileyen olayları önlemek, Kore hükumeti için bir öncelik. Maliye ve Ekonomi Bakanlığı bilgilendirme politikası sorumlusu konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Büyük borsaları sürekli kontrol ederek güvenlik seviyesinin iyileştirilmesini desteklemeyi planlıyoruz.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin