Blockchain ile oylama sanıldığı gibi güvenli olmayabilir mi? MIT açıkladı
Blockchain ile oylama sanıldığı gibi güvenli olmayabilir mi? MIT açıkladı

Rusya Blockchain teknolojisiyle seçimlerde oy kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Blockchain üzerine inşa edilen yeni bir oy kullanma sistemi üzerinde çalışıyor. Moskova’da bağımsız seçim denetimi ve oy sayımı yapan bir dernek, basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Ulusal dernek koordinatörü Kolomoytsev,  basın sözcüsü olarak sistem hakkında şu bilgileri verdi:

Derneğimizin kuruluş amacı doğrultusunda, şu an, test modunda olan ve seçimlerde kullanılması için üzerinde çalışılan, elektronik Blockchain tabanlı bir oylama sistemi başlatıyoruz.

Rusya Blockchain teknolojisini Sovereign ile kullanacak

İlginçtir ki, Blockchain teknolojisiyle yapılan oylama tartışması, kâr amacı gütmeyen kuruluş olan Democracy Earth’ün yeni yazılımları olan Sovereign eşliğinde ekosisteme hızlıca yayılıyor. Sovereign, kullanıcıların yorum verebileceği, oy kullanabileceği ve tartışabileceği, açık kaynaklı merkezi olmayan bir yönetim uygulaması.

Bunun yanı sıra dünyada seçimlerle ilgili yeni gelişmelerde yaşanıyor. Dijital medya şirketi olan Mashable, Batı Virginia’daki yerel seçimlerde Blockchain tabanlı bir sistem kullanacak. Bunun için akıllı telefonlar aracılığıyla oylama sağlayan Voatz adında bir Blockchain firmasıyla anlaştıklarını bildirdi.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin