kripto para borsalarinda sigorta
Son hack olayları sonrası kripto para borsalarında sigorta yeniden gündemde

Son hack olayları sonrası kripto para borsalarında sigorta yeniden gündemde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kore Blockchain Birliği, düzenlediği bir brifingde sigortacılara kazan-kazan yöntemi içeren bir plan ile yeni bir teklifte bulundu. Birliğin sigorta şirketlerine önerisi, üyelerini en iyi şekilde planlayarak bir grup oluşturmak ve risk dağılımını sağlamak adına çok sayıda borsa içeren bir paket sigorta teklifinden oluşuyor. Ancak kripto borsalarındaki son siber saldırıların meydana getirdiği maliyetler nedeniyle sigorta şirketleri, oldukça dalgalı olan endüstrinin kapsamını sağlama konusunda ikileme düşmüş gözüküyorlar. Kripto para borsalarında sigorta ise müşterilerin güvenini yeniden kazanmak adına oldukça önemli bir duruma geldi.

Hack olayları sigorta şirketlerinin borsaları güvence altına alma konusunda isteksiz olmasına neden oluyor

Kore Blockchain Birliği’nin kurulmasının temel nedenlerinden biri, sektördeki güvenlik protokollerini hükümet düzenlemelerine uygun hale getirmekti. Ancak Bithumb’ın yaşadığı son saldırı sonrası, 35 milyon won (yaklaşık 31,46 milyon dolar) değerindeki zarar, bu tedbirlerin yetersiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Sigorta endüstrisinden bir yetkili ise konu ile ilgili görüşlerini şu şekilde belirtti:

Kore Blockchain Birliği, daha önceki oturumlarda daha güçlü bir iç kontrol sistemi ve güvenliği gündemine almıştı. Ama Güney Kore’deki en büyük kripto para borsası bile siber saldırılara maruz kaldığı için kripto sektörüne şu aşamada güvenmemiz mümkün değil. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında sanal para birimlerinin riskleri ile ilgili bir istatistik bulunmamakta olup, sigorta şirketlerinin, kripto borsalarını sigortalayıp sigortalamamak konusunda hala tereddütleri bulunuyor.

Kripto para borsalarını sigortalama konusunda sigorta şirketleri reasürans firmaları ile sözleşme yaparak riski dengeleyebilir. Ancak, bu firmalar, borsaların güvenliği konusunda ciddi soru işaretleri bulunuyor. Bu durum ise reasürans firmalarının kendilerine sigorta konusunda ihtiyaç firmaları ile ortak hareket etme konusunda isteksiz davranmasına yol açıyor. Öte yandan müşterilerin sigortalanmış kripto borsalarında işlem yapmak istemeleri de sigortalı olmanın önemini arttırıyor.

Güney Kore kripto para endüstrisinin sözcüsü ise şunları söyledi:

Müşterilerin güvenlik konusundaki endişeleri, son zamanlardaki siber saldırılarla büyümeye devam ediyor. Ancak borsaların müşterilerin huzursuzluğunu ortadan kaldıracak özel önlemler alması şu an için imkânsız.

kripto para borsalarında sigorta limitleri 5 milyon dolardan az

Şu anda, Güney Kore’de sadece dört kripto borsası sigortalı durumda. Bunlar; Bithumb, Upbit, Coinone ve Korbit firmaları. Bununla birlikte, bu, sigorta şirketlerinin üst limiti sanal para borsaları arasında 3-5 milyar Won (yaklaşık 2,7 – 4,9 milyon dolar) arasında değişiyor. Bu limitler ise haliyle müşterilere çok az güvenlik sağlıyor. Son zamanlarda yaşanan siber saldırıların maliyetleri göz önüne alındığında bu limitler oldukça düşük kalıyor.

Örneğin, Hyundai Marine & Fire Insurance ve Heungkuk Fire & Marine Insurance Co. tarafından sigortalanmış olan Bithumb, en son hack olayı sonrası sadece 6 milyar won’luk bir sigorta ödemesi alabilecek. Kalan 26 milyon dolar değerinde müşterinin fonları zararı firma tarafından karşılanacak.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin