Japon Kripto para borsaları TV reklamlarında
Japon Kripto para borsaları TV reklamlarında

Japon Kripto para borsaları TV reklamlarında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon Kripto para borsaları, hizmetlerinin reklamını yapma konusunda oldukça aktif. Kendine has müzikleri ve tanınmış yüzler ile birlikte gaza basan borsalar arasında; Bitflyer, DMM Bitcoin, Tech Bureau Zaif ve hacklenen borsa Coincheck bulunuyor.

Japon Kripto para borsaları TV reklamlarında

Japon Kripto para borsaları TV reklamlarında
Japon Kripto para borsaları TV reklamlarında

Japon kripto para borsaları, işletmelerini aktif bir şekilde tanıtmakta. Geçtiğimiz hafta, Tech Bureau’nın Zaif borsası, Bitflyer, DMM Bitcoin, Bitrade ve Coincheck’e katılarak Japonya’nın tanınmış kişilerinin gücünü kullanarak hizmetlerini tanıttı.

Tokyo Kikaku Co tarafından işletilen, ticari bir araştırma şirketi olan CM Soken Consulting’e göre: “kripto para borsası, TV reklamlarının varlığı ile önemli ölçüde arttı” dedi. Japan Times’ın raporuna göre: “20-21 Aralık arasında, Coincheck ve Bitflyer’in TV reklamları, Toyota Motor Corp, NTT Docomo Inc ve Mcdonald’s Japan gibi büyük firmalara kıyasla, Kanto bölgesinde 819 kez yayınlandı.”

Japon Kripto para borsaları TV reklamlarında
Japon Kripto para borsaları TV reklamlarında

Tokyo’daki en meşhur ve en ünlü alışveriş bölgelerinden biri olan Şibuya’da belirgin bir şekilde, DMM Bitcoin tarafından kiralanmış büyük bir reklam panosunun bulunduğuna dikkat çekti. DMM Bitcoin reklamlarında, altın kaplı fotoğrafları ile dikkat çeken Japon bir ünlü kadın yer alıyor. 20 yaşındaki bir İngiliz turist: “Ben Londra’da olduğumda, reklamları Facebook’un dört bir yanından görürdüm, ancak asla böyle bir sokakta ya da televizyonda göremeyeceğim” diye itiraf etti.

Kenji Harashima, Mizuho Araştırma Enstitüsü için finansal teknolojiler konusunda uzmanlaşmış bir araştırmacı olarak aktardı:

Japon kripto para borsaları dünyadaki en aktif borsalardır. Bu sadece Çin ve Güney Kore’deki sıkı düzenlemelerin bir sonucu değil, aynı zamanda yatırım yapmak için koz kullanabilmenizdir.

DMM Bitcoin, Bitflyer ve Coincheck gibi tüm web sitelerinin Youtube, Facebook ve Instagram gibi web platformlarında reklamı var. Aynı borsalarda ayrıca televizyon reklamları yayınlandı “

Tech Bureau’s Zaif

Geçtiğimiz hafta, Zaif kripto para borsasını yürüten Tech Bureau, Japon aktris, model ve şarkıcı Ayame Goriki’yi içeren reklamında ülke çapında yayın yapmaya başladı. Vikipedi sayfasına göre, 37 televizyon dizisinde yer aldı ve 7 filmde yer aldı.

1 dakikalık reklam, “Kaneko Mari & Zaif 2 Da Moon” adlı bir grup tarafından gevşek bir şekilde “Bitcoin için Zaif” olarak çevrilen orijinal bir şarkıya da sahip. Zaif, ülke çapında tanıtımın, hizmet bilincini artırmanın yanı sıra bir bütün olarak sanayinin imajı.

Bitflyer

Japan Times’a göre, Japonya’nın hacim olarak en büyük kripto para borsası olan Bitflyer, geçen yılın nisan ayı sonunda televizyon reklamlarını ilk yayınlayan borsa. O sırada, Japon hükümeti, yasal bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin’i tanıdı.

Bitflyer, Japon aktrist ve model Riko Narumi’yi şirketin yüzü olarak seçti ve reklamlarında oynattı.

DMM Bitcoin

Japon Kripto para borsaları TV reklamlarında
Japon Kripto para borsaları TV reklamlarında

DMM Group, yılın başında kripto para borsası için reklam vermeye başladı. Şirket, Ocak ayında hizmetlerine 7 kripto para birimini daha ekledi. Ayrıca Japonya’nın Kanawaza şehrinde bir madencilik tarlası kurdu.

DMM Bitcoin’in reklamlarında Laura olarak bilinen bir aktris ve model ile bir başka aktris olan Rika Nakagawa bulunuyor. Laura, şirketin döviz kolu olan DMM FX de dahil olmak üzere diğer DMM Group’un reklamlarında yer almıştır.

 

Çok fazla reklam harcaması mı yapıldı?

Bittrade ve Coincheck’in kripto para borsaları, işletmelerini tanıtmak için tanınmış kişileri kullandı. Bittrade, Japon aktris Ruriko Kojima’yı işe almıştı. Coincheck, popüler yerel komedyen Tetsuro Degawa’yı kullandı. Bununla birlikte, Coincheck’in reklamları, 58 milyar Yen değerinde NEM’e (XEM) mâl oldu.

Japan Times: “Coincheck yetkilileri, müşterilerin güvenliğini artırmak yerine reklamlar çekmeye öncelik verdiklerini itiraf ettiler.” Bunun üzerine SBI Holdings CEO’su Yoshitaka Kitao’ya şunları söyledi:

Beni en çok öfkelendiren şey; sistemlerini geliştirmek için harcanması gereken parayı, reklamlara harcamış olmalarıdır.

Coincheck de dahil olmak üzere 150’den fazla üyeye sahip bir sektör grubu olan Japan Cryptocurrency Business Association (JCBA), üyelerinin sorumlu bir şekilde reklam vermelerini istedi.

Bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin