Kripto para borsaları nedir?
Kripto para borsaları nedir?

Kripto para borsaları nedir ve neden onlara ihtiyacımız var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in arkasındaki temel fikir, üçüncü tarafların katılımı olmadan para transferi için eşler arası bir sistem oluşturmaktı. Bitcoin bu problemi teknik olarak çözmeyi başarırken, gerçek dünyada bir takım başka zorluklar ortaya çıktı. Peki kripto para borsaları nedir ve neden onlara ihtiyacımız var?

Kripto para borsaları nedir?

Pizza için Bitcoin ile ödeme yapmak istediğinizi belirtin: alıcı taraf size verdikleri pizza karşılığında Bitcoin almaya istekli olmalı. Bu problem neredeyse dolar ile mevcut değil, ancak dijital para birimleri henüz ana akım haline gelmediğinden, kripto paralarınızı fiat veya diğer kripto paralarla değiştirmek isteyenleri bulmamız gerekiyor. Bu nedenle de kripto para borsaları doğdu. Kripto para borsaları, diğer tarafları bulmayı kolaylaştıran büyük talep ve arz havuzları yaratır. Onlar da gün ticareti için yoğun olarak kullanılır. Dahası, kriptoyla çalışmayı basitleştiriyor: hepimiz, yanlışlıkla cüzdan anahtarlarını içeren sabit disklerini kaybeden insanlarla ilgili haberler duyduk. Kripto para borsalarında böyle bir şey olmaz.

Ayrıca, kripto para borsaları dijital para birimlerine özgü başka bir problemde size yardımcı olabilir: tüm adresler karma kodlar ve rakamlar olduğu için insanlar bazen yanlış adrese para gönderir. Ve hiçbir banka söz konusu olmadığı için, işlemin geri dönüşü mümkün değil. ABCC CEO’su Calvin Cheng,  bir keresinde, “bir kullanıcının çok büyük miktarda tokeni yanlış bir adrese gönderdiğini” söyledi. Teoride, kullanıcı hata nedeniyle tüm sorumluluğa sahip. Ancak ABCC ekibi kullanıcının parasını kurtarmasına yardımcı olmak için çok çalıştı.

Bitcoin fiyatı düştü! Peki popülaritesini yitiriyor mu?

Son zamanlarda, Bitcoin ve kripto para birimlerinin geri kalanı önemli değer ve piyasa değeri kaybetti. Bazıları balonun patlamak üzere olduğunu iddia ederken diğerleri fiyatların tekrar yükseleceği umudunu koruyor. Eleştirmenler kripto paralarda odak noktasının, ürettikleri üründe değil, fiyatta olması gerektiğini belirtiyor. Tüm bunlar hayati bir soruyu ortaya çıkarıyor: Bitcoin’in gerçek bir kullanım durumu var mı, yoksa sadece suç faaliyeti için iyi mi?

Blockchain ve kripto projelerine sayısız düzenleme ve baskı yapıldı. Bunların bazıları dolandırıcılık yönüyle mücadele ederken diğerleri de Blockchain’in ne olduğu hakkında hiçbir fikre sahip değiller. Ancak resmi duruşun dışında, kripto para borsaları kamu desteği konusunda iyi şeyler ortaya koyuyor. Coinhills bu borsaları listeleyen sitelerden biri.

Coinhills'e göre, dijital para birimi borsaları hacme göre sıralanıyor
Coinhills’e göre, dijital para birimi borsaları hacme göre sıralanıyor

Coinhills’e göre, dijital para birimi borsaları hacme göre sıralanıyor

Bu borsaları incelemek bazı ilginç bilgileri açığa çıkarıyor. SimilarTech tarafından sağlanan istatistiklere göre, bu borsaların çoğu ABD ve Çin yer alıyor. Bu, Çin hükümetinin son zamanlarda kripto paralar üzerindeki yasakları göz önünde bulundurarak ilginç bir rakam.

SimilarTech tarafından en iyi 20 dijital para birimi borsasının kullanımının coğrafi dağılımı
SimilarTech tarafından en iyi 20 dijital para birimi borsasının kullanımının coğrafi dağılımı

Bu nedenle, Çin resmi düzeyde en kripto dostu ülkeler arasında yer almazken bu grafikler Çin gibi ülkelerde dijital para birimleri için gerçek halk desteğini ortaya koyuyor.

Kripto para borsası piyasası

Gördüğünüz gibi, kripto para borsaları büyük bir pazara ulaştı. Farklı borsalar işlem hacmi ve ticaret yaptıkları tokenler ile sundukları hizmetler konusunda rekabet ederler. Örneğin, bazı borsalar müşteri tabanını büyütmek için sıfır ücretli işlemler yapıyor. Diğerleri ABCC gibi, müşterilerini ödüllendirmek için yenilikçi bir model kullanıyor. Bu yöntem işe yarayacak mı? Bunu zaman gösterecek.

Bitcoin’in fiyatı düşmüş olabilir, ancak sektörde önemli bir oyuncu olmaya devam ediyor. Kripto para borsaları bu alanda basitleştirilmiş bir yol sunuyor ve pazar payı için rekabetleri, kripto paraları daha az endişe ve daha fazla ödülle ile kullanmamızı sağlıyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin