Kripto borsaları
ABD kripto borsaları kripto varlıkları menkul kıymet olarak tanımlamak istiyor

Kripto para borsaları, kripto paraların itibarını nasıl etkileyebiliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsaları, kripto paraların dünya genelinde yatırım ve ticaret aracı olarak tanıtımları konusunda büyük bir rol oynuyor. Öyle ki çoğu kripto para, bazı borsalarda listelenmesinin ardından büyük değer ve itibar artışları yaşıyor.

Peki borsalar, kripto paralar üzerinde nasıl bu kadar büyük bir etkiye sahip olabiliyor? Nedenlerini birlikte inceleyelim.

1- Güvenliğin tam anlamıyla sağlandığından emin olmak

Bitcoin ETF’leri ile ilgili yaşananlar malumunuz. SEC, ret kararlarıyla ilgili gerekçelerini sunarken, uygulamanın nasıl yapılandırıldığına bakılmaksızın güvenlik meselesini ortaya sürüyor.

Asya’daki büyük bir kripto para borsası olan Coincheck, bu yılın başlarında, 500 milyon dolardan fazla bir değere tekabül eden Nem’in kaybedilmesine yola açan bir güvenlik açığı tespit etti. Bu, Nem ekibinin Mart ayında hackerları izlemekten vazgeçtiklerini açıklamasından bu yana, Nem’in elde ettiğini de kaybetmesine yol açtı.

2- Yalnızca yasal proje ve madencilik programlarının listeleniyor olması

Kripto para genel kültüründeki artış, programlama bilgisi olmayan birinin bile birkaç dakika içinde sanal para yaratmasına olanak tanıyan araçların ortaya çıkmasına sebep oldu.

Bu durum, büyük kripto paralar için iyi bilinen açık kaynak programlarının azaltılmasına yol açtı. Bu da, bu kripto paraların listelenmesine yardımcı olabilecek kripto uzmanlarını işe almak için hiçbir gereklilik olmadığına dair bir kamuoyu oluşmasına sebep oldu.

Tüm bunların sonucunda piyasada pek çok ölü coin ortaya çıktı. Bunun nedeni, bazı kötü projelerin, token/coin doğrulandıktan sonra katılımcıları ücretsiz tokenle teşvik etmesi. Ölü kripto para sayısının 800 kadar olduğu ve yaklaşık 1000 tokenin piyasa içinde hiçbir çalışma amacı olmadığı biliniyor.

3- Dahili manipülasyonun önlenmesi

Son zamanlardaki araştırmalar, yüksek bir işlem hacmine sahip olan bir kripto paranın, ekip üyeleri ve büyük yatırımcılarla fiyatını etkileyebileceğini gösteriyor.

Tüm bu sebeplerden ötürü kripto para borsaları, kripto paraların itibarını büyük oranda etkileyebiliyor. Peki siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın.

zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Bittrex xRapid hamlesinden sonra dijital işlem platformu için yeni bir adım daha attı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin