BitMEX’in ardından rekor seviyelere ulaşan kripto para borsaları
BitMEX’in ardından rekor seviyelere ulaşan kripto para borsaları

Kripto para borsaları hizmetlerini genişletiyor: Sektör nereye gidiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsaları büyürse sektörde rekabet daha sıcak hale gelir. Tabii ki, bu rekabet düzenlemeler tarafından engellenebilir. Sektörde daha sıkı düzenlemeler ortaya çıkarsa kripto para borsaları müşterileri adına yeni ve benzersiz ürünler geliştirmek için sınırları zorlayabilir. Gün geçtikçe kripto para borsaları hizmetlerini genişletiyor.

Coinbase, bir broker-bayi olmak için Keystone Capital’ı satın aldı

Bu nedenle, kripto para borsaları sektörün geleceğini değiştirebilir. Müşterilere sunulan farklı ürünlerle birbiri ile rekabet edebilir. Piyasaya sunulan yeni ürünlerde kripto portföyünün çeşitlenmesine ve sonuç olarak sektörün ilerlemesini sağlar. Bu değişimi başlatan iki üretken kripto para borsası var. Bu değişim yalnızca bazı borsaların sahip olduğu gücü değil, aynı zamanda kripto para borsalarının iş modelinin ne kadar üretilebilir olduğunu gösteriyor.

ABD’nin önde gelen kripto para borsası platformlarından biri olan Coinbase, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, SEC tarafından tamamen düzenlenmiş bir broker-bayi olmak için Keystone Capital’ı satın aldığını duyurdu. Bu adım, Keystone’nin sahip olduğu bir broker-bayi lisansının edinilmesi yoluyla Coinbase’de alım satım amaçlı menkul kıymetlerin alım satımını gerçekleştirme çabasının bir sonucudur.

Circle, bir ABD bankacılık lisansı almaya çalışıyor

Ayrıca bu satın alma, Coinbase’in faaliyet alanını genişletecek ve kripto dışı finansal ürünlere yönelmesine yardımcı olacak. Kayıtlı bir broker-satıcısı olan Keystone Capital, alternatif bir ticaret sistemi veya ATS çalıştırmak için de lisansa sahip. Bu lisanslar, Coinbase için yeni iş fırsatları demek. Ancak bu alanlarda çalışmak için düzenleyici onayı gerekiyor.

Goldman Sachs sponsorlu kripto para platformu Circle da, müşterilerine daha fazla hizmet sunmasını sağlayacak bir ABD bankacılık lisansı almaya çalışıyor. Buna ek olarak Circle, yatırımcıların düzenleyiciler tarafından menkul kıymet olarak sınıflandırılan tokenleri alıp satmalarını sağlamak için SEC kapsamında bir aracı kurum ve ticaret merkezi olarak kayıtlı olmak istiyor.

Kripto para borsaları hizmetlerini genişletiyor: Sektör nereye gidiyor?

Kripto para borsaları  büyüdükçe bu gibi farklı planları görmeyi beklemeliyiz. Oyunun içerisinde kalmak için, borsaların hem müşteri tabanını korumak hem de müşteri tabanının genişlemesine izin vermek için yenilikçi yollarla çalışması gerekiyor. Doğal olarak, Coinbase gibi büyük borsalar böyle hareket ettiğinde, daha küçük borsalar bu değişimi takip edecek. Sonuç olarak sektör daha iyi bir yere gelecek.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin