Bir hizmet olarak Blockchain (BaaS) teknolojisine tam inanç var
Bir hizmet olarak Blockchain (BaaS) teknolojisine tam inanç var

JPMorgan, bir hizmet olarak Blockchain (BaaS) sunmak için ideal olan üç şirketi açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

JPMorgan, potansiyel yatırımcılara bir hizmet olarak Blockchain (BaaS) sunmak için ideal bir konuma sahip olduğuna inandığı üç şirketi açıkladı. Bir hizmet olarak Blockchain (BaaS), bulut tabanlı hizmet sağlayıcısı, tüm gerekli görevleri yerine getirirken, müşterilerin kendi Blockchain   uygulamalarını, akıllı sözleşmeleri ve Blockchain’deki işlevleri oluşturmak, barındırmak ve kullanmak için bulut tabanlı çözümlerden yararlanmalarını sağlayan bir teklif.

Bir hizmet olarak Blockchain (BaaS) teknolojisine tam inanç var

Wall Street bankası Blockchain’i kucaklayan bir finans kurumu. Bankalararası Bilgi Ağı (IIN) aracılığıyla JPMorgan, firmanın global ödeme sürecini gecikmeleri azaltarak kolaylaştırmayı hedefliyor. Eylül ayında bankanın Blockchain’e dayalı finansal uygulamaya katılmak için 76 bankanın ilgisini çektiği bildirildi.

Şimdi, potansiyel yatırımcılara hizmet olarak Blockchain (BaaS) sunmak için ideal bir konuma sahip olduğuna inandığı üç şirketi listeledi. Müşterilere verilen bir notta, JPMorgan yazılım hisse senedi araştırma analisti Sterling Auty, konuya yönelik şunları söyledi:

Yatırımcılar, bir aracıyı değiştirme fırsatının nerede en büyük olduğunu, ya da hiç bulunmayan yerlerde nerede güvene ihtiyaç duyulduğunu ya da hangi şirketlerin hizmet olarak Blockchain’i sunmak için en iyi konumlandırıldığını belirlemek istiyor olmalı.

JPMorgan, bir hizmet olarak Blockchain (BaaS) sunmak için ideal olan üç şirketi açıkladı

Bu üç kamu şirketi: Akamai, Ellie Mae ve DocuSign

Bu üç kamu şirketi; bir bulut servis sağlayıcısı olan Akamai, elektronik imza teknolojisi sağlayan DocuSign ve ipotek uygulamalarını işleyen bir yazılım şirketi olan Ellie Mae’dir. JPMorgan’a göre, Akamai, bir BaaS çözümü için potansiyele sahip. Sterling Auty, konuya yönelik şunları söyledi:

Blockchain teknolojisine sahip bir dizi şirket olmasına rağmen –IBM bir örnek olarak- büyük bir Akamai ağının Blockchain’de dağıtık bir defteri çalıştırmanın doğal bir avantajı olduğuna inanıyoruz.

DocuSign ayrıca hem özel hem de kamu engellerini kaldırabilme kabiliyeti nedeniyle dikkat çekiyor. Auty, platformun merkezi güvenlik modelinden merkezi olmayan bir sisteme geçebileceğini kaydetti. Ellie Mae’yi JPMorgan bunu “zayıf” olarak değerlendirdi. Auty’nin görüşüne göre, gayrimenkul, teknoloji için en “açık” kullanım durumu.

Bu şirketlerin kesinlikle önemli potansiyelleri var

Sterling Auty, konuya yönelik şunları söyledi:

Tüm ipotek sürecini yönetmek için Blockchain’in kullanılması taraflar arasında güven getirebilir ve akıllı sözleşmelerin kullanılması çeşitli görevleri otomatikleştirmeye yardımcı olabilir (denetim, gelir/istihdam doğrulaması).

Bu şirketlerin kesinlikle önemli potansiyelleri var. Sadece bu değil, aynı zamanda iyi biliniyorlar, Blockchain’i kucaklamaya karar verirlerse kesinlikle sektöre yardımcı olacaklar. Bununla birlikte, uzun vadede yatırımcılara hizmet vermenin yanı sıra, bir borsa oluşturmak için teknolojiden faydalanıp yararlanmayacakları da görülecek.

Bununla birlikte, JPMorgan’un hangi şirketlerin bozulma yaratma kabiliyetine sahip olduğunu vurgulaması, onlara düşünecekleri bir şey vermelidir.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin